ESENTIAL

De la București, la Constanța. Restricții de weekend și pentru litoral, înainte de începerea sezonului turistic

Sezonul turistic se deschide pe litoral în data de 1 mai, dar stațiunile de la mare se alătură celor de la munte, pe lista de restricții stabilite de Guvern. Pensiunile și hotelurile vor putea caza turiști la cel mult 70% din capacitate. Autoritățile locale s-au întâlnit astăzi într-o ședință pentru a discuta cum se va desfășura activitatea în sezonul estival, potrivit Digi24.

De la București, la Constanța

În stațiunile de pe litoral, acolo unde incidența depășește 4 la mia de locuitori, terasele și magazinele se vor închide la ora 18.00 în weekend. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a explicat la Digi24 la ce trebuie să se aștepte turiștii și firmele de pe litoral.

Prefectul județului Constanța a explicat că s-a decis constituirea unui grup de lucru pentru turism alcătuit din instituțiile cu reprezentare la nivel guvernamental, reprezentanți ai administrațiilor locale care se ocupă de plaje și reprezentanți ai asociațiilor patronale din turism, potrivit sursei citate.

Restricții de weekend și pentru litoral, înainte de începerea sezonului turistic

Silviu Coșa a declarat că, după ce mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța, au trecut de incidența de 4 la mie, magazinele se vor închide la ora 18.00, în weekend, începând de duminică. Tot de atunci vor fi restricții de circulație de la ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Timp de 14 zile va fi valabilă măsura.

„Sperăm ca în felul acesta trendul de scădere a ratei de incidență care s-a înregistrat în ultima săptămână să se mențină, astfel încât turiștii să poată beneficia de condiții cât mai lejere în perioada sărbătorilor pascale și 1 Mai”, a declarat prefectul pentru sursa citată.

Prefectul județului Constanța a adăugat că se așteaptă la un număr mare de turiști la începutul lunii mai.

„Instituțiile sunt pregătite pentru a garanta siguranța turiștilor. Ne-am bucura chiar să fie un număr cât mai mare de turiști pentru că vremea este frumoasă, plajele sunt mai largi și agenții economici dornici să pună la dispoziție servicii de calitate cât mai ridicată”, a spus Coșa.

Silviu Coșa a spus că aceste restricții de weekend nu vor fi ridicate de pe o zi pe alta.

„Măsurile care trebuie respectate sunt generale pe întreg teritoriul național. Ele țin de siguranța sanitară a oamenilor și nu cred că ar fi în beneficiul cuiva să se facă excepții”, a spus el.

Rata de incidență cu măsurile aferente se constată în interval de 48 de ore de la anunțarea mediei, a explicat Prefectul.

„Noi în general am uzat de acest interval de timp pentru a vedea dacă trendul este crescător, caz în care trebuie să adoptăm măsuri, sau este unul oscilant și atunci avem 48 de ore pentru a regla măsurile și a rămâne în acel prag de incidență care se asigură anumite condiții mai relaxate”, a declarat el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button