De la București la Ploiești se ajunge mai repede pe DN1 decât pe autostrada A3

de:
23 iul. 2012
0 Afișari
De la București la Ploiești se ajunge mai repede pe DN1 decât pe autostrada A3

Un test făcut de redactorii de la Capital arată că, decât să mergi până la Ploieşti pe mult-aşteptata A3, mai bine alegi DN1, dacă timpul este factorul determinant.

Două echipe ale publicației economice au plecat vineri dimineaţă de la Bucureşti la Ploieşti cu două autoturisme. O mașină a mers pe DN1, iar celălalt autvehicul a parcurs drumul pe noua autostradă. Ambele maşini au plecat, la ora 9.00, de la Universitate, de lângă Clădirea Facultăţii de Arhitectură și au ajuns amândouă în centrul oraşului Ploieşti, lângă Prefectură. De asemenea, s-au respectat întocmai regulile de circulaţie. Astfel, pe A3 nu s-a depășit viteza de 100 km/h, restricție impusă de autorități până la finalizarea totală a lucrărilor.

Conform testului efectuat de Capital, mașina care a parcurs DN1 a ajuns cu 10 minute mai devreme la destinaţie, la ora 10:09, spre deosebire de cea care s-a deplasat pe A3, care a ajuns la ora 10:19 minute.

Vehiculul care s-a deplasat pe A3 către Ploiești a întârziat din cauza traficului aglomerat din Capitală, dar și pentru că viteza de pe noul tronson de autostradă este limitată la 100 km/h. Astfel, ruta aleasă pentru a ajunge de la Universitate până la intrarea pe A3 (Universitate – Calea Moșilor – Șoseaua Colentina – Șoseaua Andronache – Șoseaua de Centură) s-a dovedit extrem de lentă, din cauza traficului, dar și a multelor semafoare, mai mult sau mai puțin sincronizate. Totodată, mașina care a mers pe A3 a avut de parcurs un drum mai lung decât cea de pe DN1 pentru că autostrada este mai lungă.

Cookies