De la bal la spital, la propriu, la un banchet de-a 8-a de la liceul din Otopeni. Mai mulți elevi au băut și au consumat și alte prostii, două fete au ajuns la spital

03 iun. 2024
561 afișări
De la bal la spital, la propriu, la un banchet de-a 8-a de la liceul din Otopeni. Mai mulți elevi au băut și au consumat și alte prostii, două fete au ajuns la spital
De la bal la spital, la propriu, la un banchet de-a 8-a de la liceul din Otopeni. Mai mulți elevi au băut și au consumat și alte prostii, două fete au ajuns la spital | Foto simbol: Pexels

Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni au consumat alcool și alte substanțe la banchetul de clasa a 8-a, ce a avut loc în noaptea de 31 mai – 1 iunie. În urma apariției unor informații cu privire la acest incident pe grupurile părinților, polițiștii din Ilfov au deschis o anchetă. Inspectoratul Școlar Județean a transmis că unitatea de învățământ a anunțat incidentul luni dimineață, 3 iunie.

Două eleve au ajuns la spital

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au anunțat, luni, că polițiștii s-au sesizat în urma unor informații ce au apărut pe grupurile de părinți, potrivit News.ro.

La banchetul elevilor de clasa a 8-a, ce a avut loc vineri spre sâmbătă, mai mulți adolescenți au consumat alcool și alte substanțe.

Ca urmare a unor informații apărute pe grupurile de părinți ale elevilor de la un liceu din Otopeni, cu privire la faptul că, de la un banchet desfășurat în noaptea de 31 mai/1 iunie s-a ajuns la spital, în urma consumului de alcool și alte substanțe, polițiștii oraşului Otopeni s-au autosesizat și efectuează verificări, pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Două eleve de la Liceul Teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni, care au participat la banchet, au ajuns la spital. O anchetă a fost deschisă și la nivelul unității de învățământ.

Într-un comunicat trimis de IȘJ Ilfov către Ministerul Educației, transmis de Hotnews.ro, se precizează că un elev a introdus băuturi alcoolice la petrecerea de final de clasa a 8-a, iar două eleve au fost transportate la spital, fiind externate a doua zi.

Vă informăm că, pe data de 31.06.2024, la balul de final de an școlar, organizat de părinții elevilor claselor a VIII-a de la Liceul Teoretic „loan Petruș” Otopeni, jud. Ilfov, un elev a introdus băuturi alcoolice. Pe fondul consumului de alcool, două eleve s-au simțit rău, fiind chemată ambulanța. Cele două eleve au fost internate pentru a li se acorda îngrijiri medicale. Au fost externate a două zi.

Conducerea unității de învățământ a informat Inspectoratul Școlar Județean Ilfov în această dimineață (luni, n.r.).

La nivelul liceului se vor face verificările impuse de regulamente și se vor aplica sancțiuni disciplinare celor vinovați.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies