De la arta bruta la arta povera sau Dialog peste garduri Expozitie de Ion Anghel si Aurelian Buzatoi

de:
04 apr. 2013
0 Afișari
De la arta bruta la arta povera sau Dialog peste garduri Expozitie de Ion Anghel si Aurelian Buzatoi

Vernisaj: miercuri, 10 aprilie 2013, ora 18.00, Sala Foaier

Ion Anghel, artist și dascăl de la oraș și Aurelian Buzățoiu, om bun de la țară, expun împreună la Muzeul Național al Țăranului Român.
Această „întâlnire exponabilă” analizează conflictul între aparență și realitate, născut din comparația sensibilității de la oraș cu cea de la țară: țăranul, adesea abrutizat comportamental, umblând în cizme prin noroiul de pe uliță, este, uneori, mult mai sensibil decât majoritatea orășenilor abrutizați sentimental și programați să simtă în funcție de reguli și nevoi insuflate mecanic de moda prezentului, pierzând, de cele mai multe ori, orice contact cu sinele profund.
Pentru Aurelian Buzățoiu „evadarea creativă” funcționează la nivel de terapie în relație cu societatea și vremurile, pe când în cazul lui Ion Anghel, intenția este de a vindeca stereotipia și insensibilitatea contemporană prin artă, de a răscoli calmul sau resemnarea privitorului, de a anula comoditatea certitudinii contemplative în favoarea unei stări de veghe culturale care cere un efort permanent atât de la creator, cât și de la cel care receptează mesajele vizuale.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11 – 19 aprilie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni este închis.

Cookies