ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

De la anul, banii pentru finanțarea culturală vor ajunge și la sectorul independent. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Nicușor Dan a promis că un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge la sectorul independent.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis că un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge, pe bază de concurs de proiect, la sectorul independent, în cadrul emisiunii GPS CULTURAL, unde a fost invitatul Ancăi Mateescu. Există acordul Consiliului General, așteptăm acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenței.

De asemenea, Dan a vorbit despre repunerea în funcție, începând cu data de 1 ianuarie 2021, a actriței Dorina Lazăr la conducerea teatrului Odeon din București. În cel mai scurt timp, se va începe și evaluarea tuturor clădirilor cu potențial risc seismic:Suntem în situația, rușinoasă, în care avem clădiri interbelice înalte, despre care toți specialiștii spun că pot avea un grad ridicat de risc seismic și pe care nu le-a expertizat nimeni, în ultimii 30 de ani.”

Acesta a arătat și într-o postare pe Facebook că va propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituțiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte.

Primarul general a promis că, până i se va încheia mandatul, “Bucureștiul va avea o mare sală polivalentă. Suntem alături de actul cultural din București și stimulăm inițiativa culturală în mod deschis, transparent.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button