De la anul, banii pentru finanțarea culturală vor ajunge și la sectorul independent. Anunțul făcut de Nicușor Dan

21 dec. 2020
29 Afișari
De la anul, banii pentru finanțarea culturală vor ajunge și la sectorul independent. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Nicușor Dan a promis că un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge la sectorul independent.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis că un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge, pe bază de concurs de proiect, la sectorul independent, în cadrul emisiunii GPS CULTURAL, unde a fost invitatul Ancăi Mateescu. Există acordul Consiliului General, așteptăm acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenței.

De asemenea, Dan a vorbit despre repunerea în funcție, începând cu data de 1 ianuarie 2021, a actriței Dorina Lazăr la conducerea teatrului Odeon din București. În cel mai scurt timp, se va începe și evaluarea tuturor clădirilor cu potențial risc seismic:Suntem în situația, rușinoasă, în care avem clădiri interbelice înalte, despre care toți specialiștii spun că pot avea un grad ridicat de risc seismic și pe care nu le-a expertizat nimeni, în ultimii 30 de ani.”

Acesta a arătat și într-o postare pe Facebook că va propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituțiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte.

Primarul general a promis că, până i se va încheia mandatul, “Bucureștiul va avea o mare sală polivalentă. Suntem alături de actul cultural din București și stimulăm inițiativa culturală în mod deschis, transparent.”

Cookies