De la 1 la 133.358. Se împlinește un an de la primul caz de COVID din București. Pe atunci erau doar 12 în toată țara

07 mart. 2021
93 Afișari
De la 1 la 133.358. Se împlinește un an de la primul caz de COVID din București. Pe atunci erau doar 12 în toată țara

Primul caz de COVID din București era raportat anul trecut pe 7 martie, pacientul fiind un bărbat de 49 de ani care se întorsese din Italia.

Sâmbătă, 7 martie 2020, era confirmat primul caz de COVID din București. S-a împlint, astfel, un an de când coronavirusul a ajuns în Capitală. Era vorba, atunci, despre un bărbat de 49 de ani, care venise pe 27 februarie de la Roma, din Italia. La acel moment Roma nu era o zonă considerată focar de COVID – 19.

 

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, se arata, pe 7 martie 2020, într-un comunicat al Grupului pentru comunicare strategică.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în România ajunse, astfel, la 12.

Între timp, până ieri, 6 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

„Este primul caz din București, dar este tot un caz de import, dat fiind că vine din Italia. Noi am identificat toți contacții lui în București, în această perioadă. Urmează să identificăm și contacții din avionul de pe 27 și la fel, ancheta se va derula pentru fiecare în parte”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru Digi24, la acel moment.

Primul caz de COVID din București. Au urmat alte 133.357

Bucureștiul se află în scenariul roșu, având cel mai mare număr de infectări din țară. Rata de infectare a ajuns, sâmbătă, la 3.12 la mia de locuitori, după ce vineri fusese de 3.05.

În București, în total, au fost confirmate pânâ acum 133.358 de cazuri de COVID.

Cookies