De la 1 iunie suporterii se pot vaccina anti-COVID la intrarea pe stadioane și în săli de sport, anunță Ministerul Tineretului și Sportului

28 mai 2021
62 afișări
De la 1 iunie suporterii se pot vaccina anti-COVID la intrarea pe stadioane și în săli de sport, anunță Ministerul Tineretului și Sportului

Ministerul Tineretului și Sportului a transmis, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că limita de ocupare de 25% a stadioanelor și sălilor de sport aflată în acest moment în vigoare va putea să fie depășită de la 1 iunie dacă vor exista persoane care se vaccinează la intrarea în incintă. De asemenea, tot de la 1 iunie se deschid la capacitate maximă sălile de fitness, dar și piscinele interioare, acestea din urmă doar la 70% din capacitate, asta în localitățile unde rata de incidență este de sub 3 la mie.

Vești bune pentru suporteri și pentru împătimiții sporturilor – măsurile de relaxare de la 1 iunie permit depășirea limitei de ocupare de 25% din capacitatea tribunelor, însă doar dacă există persoane care se vaccinează la fața locului, potrivit Agerpres.

„Competiţiile în spaţii închise vor putea avea spectatori. În plus, atât în spaţiile închise, cât şi deschise, limita de ocupare de 25% poate fi depăşită, dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă.”, a anunțat Ministerul Tineretului și Sportului în comunicat.

„Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare”, transmite MTS

Mai mult, și sălile de fitness și bazinele de sport vor putea primi mai multe persoane, sălile se vor redeschide la capacitate maximă, în timp ce bazinele de sport vor funcționa la 70% din capacitatea maximă. Această hotărâre va fi publicată în scurt timp în Monitorul Oficial, și va intra în vigoare de marți, 1 iunie.

 „De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, precum şi piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii.

Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, dar şi cu privire la activitatea sălilor de sport şi fitness şi a piscinelor interioare, ca urmare a aprobării în şedinţa de Guvern de ieri a Hotărârii pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021”, se mai arată în comunicat.

De ce dovadă au nevoie cei care doresc să meargă la evenimente sportive

Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligaţia de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Desigur, rămâne în vigoare limita de ocupare a locurilor de maxim 25% din capacitatea totală a spațiului.

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore se vaccinează la intrarea în incintă. În acest scenariu, capacitatea evenimentului poate ajunge la cea maximă, un „câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului”, se arată în comunicat.

La evenimentele sportive în spaţii închise şi deschise vor putea participa ca spectatori, în limita a 25% din capacitatea maximă a spaţiului: persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, dar și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi după infectarea cu COVID-19.

„Un pas major către normalitate”, spune ministrul Eduard Novak

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, laudă modul în care s-a derulat campania de vaccinare și speră ca românii să continue acest demers pentru a vedea relaxări atât în domeniul sportului, cât și în restul vieții noastre.

„Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare.

Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai.

Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideţi să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uşi, dar nu putem face asta fără voi”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

 

Cookies