ARHIVA B365

De la 1 iulie se scumpesc gazele, cresc amenzile și scade ușor prețul energiei electrice

Cea mai importantă schimbare de la 1 iulie este creşterea facturilor la gazele naturale cu circa 12 la sută, informează romaniatv.net.

Guvernul a negociat un nou calendar de liberalizare a preţurilor pentru populaţie cu instituţiile internaţionale, iar prima creştere de preţ din noul calendar se aplică de la 1 iulie. Românii vor resimţi scumpirea la iarnă, când se consumă mai multe gaze. Cei mai loviţi vor fi cei care se încălzesc cu centrale de apartament pe bază de gaze naturale.

În schimb, facturile la energia electrică vor scădea uşor, cu circa 1,5 la sută. Explicaţia-liberalizarea preţurilor aduce tarife mai mici cu rezervarea energiei consumate.

O altă modificare importantă de care beneficiază peste 1 milion de angajaţi din România este majorarea salariului minim pe economie de la 975 de lei până la 1050 de lei. Un sfert dintre salariaţii din România sunt plătiţi cu salariul minim. De la 1 iulie, toţi aceşti angajaţi vor câştiga mai mult.

Pe de altă parte, creşterea salariului minim măreşte automat şi amenzile de circulaţie. De miercurea viitoare, un punct de amendă creşte cu 8 procente, până la 105 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button