De la 1 august am putea renunța la mască? Florin Cîțu spune în ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru

09 apr. 2021
207 Afișari
De la 1 august am putea renunța la mască? Florin Cîțu spune în ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru

Vineri, la intrarea în Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a declarat că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape. După ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție, conform Digi24.

De la 1 august am putea renunța la mască?

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca să putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul, Florin Cîțu, potrivit sursei citate.

Florin Cîțu spune în ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru

Ulterior, Florin Cîțu a scris și un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține:

  • până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;
  • până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris Cîțu.

În data de 5 aprilie, premierul Florin Cîțu a anunțat constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

„Vă dau două orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat miercuri Florin Cîțu, potrivit Digi24.

Cookies