De Florii, află ce floare ești, în funcție de zodie 

07 apr. 2023
16328 Afișari
De Florii, află ce floare ești, în funcție de zodie 
Motivul pentru care tot mai mulți bucureșteni renunță la viața la oraș și se mută la țară

Aș vrea să precizez de la bun început că expertiza mea de botanist există, dar nu are nicio treabă cu plantele, prin urmare m-am lăsat asistat de Google și imaginație pentru a scrie acest articol. De asemenea, nici vreo horoscopistă iscusită nu sunt, așa că, pentru inspirație, am tras un pic cu ochiul pe pagina de Instagram a lui Mercur Retrograd, pagină pe care v-o și recomand de altfel, mai ales dacă aveți umor. Dacă nu aveți umor, să nu dați vina pe zodie, am întâlnit oameni fără umor născuți în toate zodiile, dar și oameni cu umor născuți în toate zodiile. Așa ca o concluzie a mea personală, important e să nu ne pierdem umorul chiar dacă viața pare retrogradă.

Altfel, ce să vă mai zic? Era să cad pe scări. Le coboram pentru că aduceam perdelele de la uscat și mă gândeam că, decât să le calc, mai bine nu le-aș mai pune. Pe acest gând mi-a alunecat piciorul, aducându-mi aminte că sunt deja destul de leneș, iar treapta cinci s-a gândit să îmi spună într-o manieră destul de brutală: “Calcă-le, în gâtul mă-tii”! S-o mai aud io pe mama că n-o menționez în niciun articol. Nu mi-am rupt nimic, dar ceva s-a întins în piciorul meu drept. Am avut o jenă vreo două zile. Toate bune. Trec la flori acum, mai ales că pe mine mă cheamă Malvinus și am fost botezat așa după tata, pe care îl cheamă Florea. Ia uite, i-am menționat pe amândoi părinții în același paragraf. Bravo lor. 

♈ BERBECII sunt oameni buni, dar au tendința de a face abstracție de acest lucru, decizie destul de nocivă pentru ei, pentru că mulți ajung să fie destul brutali și să îi agite pe cei din jur, ceea ce nu doresc nimănui. Ei reușesc cumva să fie și reci și în punctul de fierbere în același timp, prin urmare aș spune că aspectul relativ explodat al CIULINULUI li se potrivește cel mai bine. În schimb, dacă ești chinez, numele Ciu Lin nu cred că e chiar ceva neobișnuit.

♉ Despre TAURI se spune că sunt încăpățânați, că nu vor să se schimbe și că le place mult mâncarea. Acuma, nu știu ce să zic. Am un prieten taur pe care încerc să-l conving de o treabă de câțiva ani și pare să înceapă să îmi dea dreptate, deși nu vrea să recunoască. CRIZAntema cică ar fi floarea care se încăpățânează cel mai mult să existe, ea rezistând tăiată până la trei săptămâni. Nici nu vreau să-mi imaginez destinul unui om botezat Crizantem.

♊ GEMENII pot să fie destul de haotici și să o ia pe arătură, ceea ce nu e rău pentru o plantă. Problemele apar abia atunci când voluntar sau nu îi trag și pe alții pe arătura lor. Ceea ce îi salvează de la a se pierde pe arătură e faptul că gemenilor le place să comunice, iar comunicarea are capacitatea de a rezolva multe probleme. În plus, gemenii știu să se adapteze, pentru că sunt siliți de astre, d’oh, să se adapteze la ei înșiși. MONARDA cică ar fi planta care s-a adaptat de maniera cea mai răspândită pe glob. Eu nu știam acest cuvânt, dar Monarda mi se pare un nume ok. Nu se prescurtează Mona.

♋ RACII sunt foarte sensibili. Cei mai sensibili. Preferă să fie atinși doar cu privirea, cu condiția să te uiți lung la ei. Mult. E zodia care căreia trebuie să îi mulțumim pentru că ne dă șansa de a admira ceva atât fragil și puternic totodată. Au un narcisism ok, aș zice, mai ales că se cred prea buni pentru orice context mondial. Cumva le înțeleg combinația asta de superioritate și teamă, pentru că, dacă zodiacul ar fi un concert, ei ar cânta în deschidere pentru Leu, ceea ce poate fi intimidant. MIMOZA e cea mai sensibilă floare, iar ca nume nu mi se pare nasol. Mimoz Teleșpan e altceva.

♌ LEII, ce să mai zicem? Ei sunt soreale zodiacului. Celelalte zodii se învârt în jurul lor și, din proprie experiență vă spun, chiar nu merită să-i convingi de altceva, mai ales că de acest aspect se ocupă soarta. Zâmbesc larg când mă gândesc la asta. Evident că au și calități, dar nu are rost să le mai spun eu, că le spun ei. Sunt nevoiți să le spună, pentru că ceilalți sunt prea orbi să le vadă. Mergând strict pe direcțiile lingvistică și psihologică, NARCISA s-a strecurat în acest articol, pentru că merită.

Binecuvântate, dar și blestemate cu darul de a știi totul mai bine decât oricine altcineva, 

♍ FECIOARELE, acest victime transformate în eroi sau invers, reușesc să nu își înece perfecționismul în oceanul de mediocritate în care sunt silite să înoate de către mersul nefiresc al lucrurilor. Înțelepciunea lor le devine, astfel, și refugiu și închisoare, ele udându-și rădăcinile cu propriile lacrimi. Am dat acum căutare să văd ce floare simbolizează înțelepciunea. Sunt mai mult, dar am ales JACARANDA, pentru că mi se pare un nume superb de strigat cu voce foarte tare. Jacarandooooo… Mama e fecioară. Iar am menționat-o.

♎ Destinul meu s-a infiripat cel mai mult cu cel al BALANȚELOR. Prin urmare aș avea multe de spus, dar nu mă decid ce, de unde trag concluzia că indecizia poate fi contagioasă. Balanțelor le place să moară cu dreptatea în mână, dreptatea lor fiind mai importantă decât viața însăși. Adevărul e că multe balanțe sunt imparțiale, până vine vorba de ele însele, acolo echilibrul dispare, dar nu intrăm în discuția aceasta. Discuția asta e o capcană, din care nici justiția nu te poate scoate. IRISUL cică ar simboliza dreptatea, imparțialitatea, mai ales că, iată, ca nume poate fi folosit și la masculin și la feminin în aceeași formă. 

♏ E momentul să fiu foarte obiectiv, pentru că SCORPIONUL este zodia mea. Poate cea mai hulită zodie din tot zodiacul și pe bună dreptate. În primul rând, superioritatea duce la invidie, iar în al doilea rând toți au nevoie să dea vina pe cineva, să arate cu degetul pe cineva, iar istoria ne-a demonstrat că cei mai huliți sunt deținătorii adevărului adevărat. La o căutare simplă pe Google, cea mai subapreciată floare dintre toate e, wow, FLOAREA DE COSMOS. Vă spun sincer și e treaba dumneavoastră dacă mă credeți sau nu, că de asta am zis wow, singurul nume în afară de Adrian Malvinus pe care mi-ar fi plăcut să-l port e Cosmos. Cosmos Teleșpan. Asta vine și dintr-o admirație sublimă pentru Cosmo Kramer. Atât.   

♐ Cu SĂGETĂTORII chiar te distrezi. Și atât. Te distrezi de minune până când, ca prin minune, dispar. Pentru că treaba lor e să săgeteze și aici, și acolo, și acolo, și acolo, asta dacă nu cumva se săgetează pe ei înșiși. În ciuda acestei zăpăcenii, săgetătorii pot și pansament pe rană de multe ori, chiar și pe rana lor, când, într-un final, se hotărăsc să se vindece și pe ei, nu doar pe alții. Sunt multe flori cu proprietăți vindecătoare, dar voi opta pentru LAVANDĂ, doar de dragul formei masculine e numelui, Lavand. De asemnea, dacă nu știți piesa Lavanda a lui Fuego, vă rog să o ascultați. Cu plăcere. E multă suferință acolo.    

♑ Isus a fost CAPRICORN. Mă scuzați, e capricorn, că nu e aici locul să contrazic creștinismul. Deși se spune despre capricorni că sunt cea mai cameleonică zodie, Isus a putut fi văzut pe cruce, dar mă abat. Capricornii au doza lor de încăpățânare, dar sensibilitatea lor ascunsă îi ajută să nu fie rigizi până la capăt. Renunță și ei când e prea târziu, mai ales că niciodată nu e prea târziu pentru un nou început. GHIOCELUL e o floare care pare fragilă, dar printre puținele care fac, totuși, față frigului. Și e mult frig psihic în perioada asta. Oricum, mi se pare amuzant ca părinte plin de nervi să înjuri un copil pe care îl cheamă Ghiocel.  

♒ Una dintre prietenele mele cele mai bune din adolescență a dat cea mai bună definiție a zodiei VĂRSĂTOR: Iubește-mă de la distanță. Eu, personal, am avut interacțiuni foarte interesante cu această zodie. Cele mai interesante. Sunt partenerii mei preferați de discuții, dar asta poate pentru că e și ascendentul meu. Vărsătorii au o inteligență aparte, profundă, dar, ca tot omul, pot cădea în capcana pierderii în propria lor specialitate. Tot de dragul numelui la masculin, voi considera că floarea cea mai potrivită este ORHIDEEA. Orhideu, vino, mamă, puțin! Câte virgule ca să-l strigi pe unul care mai mult ca sigur nu vrea să vină.

♓ PEȘTI. Cățeaua mea e pești. A fi o cățea nu e un lucru rău, mai ales dacă ți-o impune specia. Oricum, dacă ești o cățea, cel mai bine e să fii pești, că sub apă nu se aude când latri. Cred că, dintre toate zodiile, cel mai sănătos am interacționat cu peștii. Există o compatibilitate pe care cred că o pot explica prin faptul că această zodie e considerată cea mai mistică, iar misticismul mă atrage. Sunt ușor subiectiv, recunosc, deși nu. Geta, cățeaua mea, m-a învățat unele dintre cele mai importante lecții din viața mea. LOTUSUL este una dintre cele mai mistice flori. Lotus Papadat Bengescu nu sună deloc rău.

Era ora 10:11, iar eu eram cu textul la zodia Pești când m-a sunat Anamaria Lembrău, coordonatoarea mea de la B365 să mă întrebe ce fac, când trimit articolul. I-am zis că mai am peștii și concluzia, că scriu de la ora 07:00, întrucât nu mă pricep la zodii și mi-a luat mult mai mult să scriu decât de obicei. Prin urmare concluzia e: Mai bine să scriem despre ce ne pricepem. Atât. Doamne ajută și Doamne ferește, fie ca toate florile să-nflorește. Vă pup pe pistil. Adi Petală. 

PS  Articol fără bază științifică.

Nota B365.ro

Cookies