De ce vin turiştii în România. Străinii au cheltuit 2,8 miliarde lei de la începutul anului

de:
15 sept. 2016
0 Afișari
De ce vin turiştii în România. Străinii au cheltuit 2,8 miliarde lei de la începutul anului

Turiștii veniți pentru afaceri sau conferințe au reprezentat 59% din total în prima jumătate a acestui an.

Potrivit datelor, călătoriile în scop particular, în care sunt incluse vacanțele, sesiunile de cumpărături, evenimente culturale și sportive, tratamente medicale, vizitarea prietenilor și rudelor sau doar tranzit, au reprezentat 41% din numărul total de turiști străini, din care vacanțele au avut o pondere de 59,6%, arată news.ro.

Jumătate din cheltuielile pentru afaceri (51,8%) au fost repartizate pentru cazare, 94,4% dintre turiști preferând mic dejunul inclus.

Turiștii au mai lăsat 16,3% din banii cheltuiți în restaurante și baruri, iar 12,6% au fost pentru cumpărături.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, peste o treime – 37,2% – au fost pentru alimente și băuturi, iar aproape o treime, pentru cadouri și suveniruri.

Turștii străini veniți cu afaceri au dat 56,5% din banii pe transport către închirierea de autoturisme, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 22,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Peste jumătate – 52% – dintre turiștii străini veniți în România și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 29,4%, pe cont propriu.

Totodată, trei sferturi dintre aceștia au călătorit cu avionul, în timp ce 13,7% au venit cu autoturismele proprii, mai arată statisticile oficiale.

 

Cookies