De ce un credit de nevoi personale de tip IFN? (P)

23 iun. 2021
25 Afișari
De ce un credit de nevoi personale de tip IFN? (P)
credit de nevoi personale

Atat un credit de nevoi personale oferit de o institutie financiara nebancara – IFN –, cat si unul obtinut de la o banca reprezinta variante posibile pentru imprumutarea unei sume de bani. Totusi, exista o serie de diferente intre cele doua optiuni, iar avantajele fiecareia difera in functie de situatie.

De regula, e bine de stiut ca solicitarea unui credit de nevoi personale de tip IFN este o optiune ideala pentru cei care doresc un imprumut pe o perioada de timp scurta/medie, de la cateva luni pana la doi-trei ani.

O astfel de solutie vine in ajutorul celor care au nevoie de un sprijin financiar pentru un mic proiect, pentru finalizarea unui plan important sau acoperirea unor cheltuieli neprevazute. Iata si alte motive (avantaje) care insotesc optarea pentru un credit de nevoi personale de tip IFN:

  • Scorul de credit FICO

Aceasta metoda de masurare este folosita in prezent de bancile din toata lumea, avand ca scop determinarea factorului de risc al fiecarui client in parte, privind restituirea banilor. Astfel, daca nu ai mai facut un imprumut pana acum, exista posibilitatea ca bancile sa iti refuze cererea, dat fiind faptul ca nu ai inca un istoric bancar.

Totusi, chiar si in lipsa acestuia, poti primi un raspuns pozitiv din partea institutiilor financiare nebancare, precum Provident Financial Romania. Mai mult, daca inregistrezi un imprumut la o companie nebancara si il returnezi integral la timp, scorul tau de credit va deveni pozitiv (va creste). Astfel, dovedind ca esti responsabil din punct de vedere financiar, vei putea avea acces in viitor si la credite bancare cu valoare mai mare.

credit de nevoi personale
  • Perioada de rambursare

Fiind sinonima cu termenul de returnare a imprumutului, acest interval este mai scurt in cazul creditelor nebancare, excluzand riscurile de supraindatorare ce pot aparea in timp (pe termen lung). De asemenea, unele IFN-uri iti ofera si posibilitatea de a alege perioada de rambursare, astfel incat sa ai libertatea de a-ti esalona ratele dupa bunul plac (rate lunare sau saptamanale).

  • Servicii optionale

Multe dintre institutiile care ofera astfel de credite iti pot pune la indemana si diverse servicii optionale. De pilda, Provident este prima companie din Romania care a introdus serviciul optional si auxiliar de gestionare la domiciliu a imprumutului, venind in ajutorul celor care nu se pot deplasa personal la banci sau care nu au posibilitatea de a restitui altfel banii (nu detin un cont bancar ori nu au acces la tehnologia online).

Dupa solicitarea si aprobarea unui credit de nevoi personale Provident, un reprezentant se va deplasa direct la domiciliul clientului pentru inmanarea sumei de bani si pentru semnarea contractului, urmand ca acesta sa revina periodic inclusiv pentru colectarea ratelor. Totul, in conditii de maxima siguranta anti COVID-19!

Pentru a solicita un credit de nevoi personale Provident, ai la dispozitie atat numerele cu tarif normal  021 9877 / 021 275 75 75, cat si formularul online disponibil pe site-ul companiei. Completand formularul respectiv in doar cateva minute (nume, prenume si numar de telefon), vei fi contactat in cel mai scurt timp de catre un specialist al institutiei.

Cookies