De ce trebuie să ții cont înainte să îți deschizi un business (P)

24 mai 2021
27 Afișari
De ce trebuie să ții cont înainte să îți deschizi un business (P)

Dacă ai de gând să îți deschizi o afacere, deci, să renunți la statutul de angajat pentru cel de angajator, trebuie să iei în calcul câteva aspecte foarte importante, ca să te asiguri că vei porni cu dreptul. Drept urmare, înainte să îți investești economiile într-un business, asigură-te că pașii pe care o să îi urmezi sunt cei corecți. Iată câteva sfaturi utile care ți-ar putea facilita drumul către calea antreprenoriatului. 

Bugetul și planul de afaceri

În primul rând, trebuie să te gândești cât ești dispus să investești și care e bugetul pe care îl ai la dispoziție. Apoi, să studiezi piața, pentru a trage anumite concluzii și anume dacă merită sau nu să riști toate economiile tale. După ce ai decis domeniul de activitate al companiei, serviciile sau produsele pe care le vei oferi, e timpul să îți întocmești planul de afaceri. Mai precis, să îți stabilești o strategie financiară, strategia de marketing, pentru expunere și pentru a căpăta notorietate, să îți studiezi cu atenție competitorii, dar și potențialii clienți. În principiu, planul de afaceri cuprinde imaginea de ansamblu asupra businessului tău, plus obiectivele pe care ți le propui.

Conduita de business

Odată ce vei deveni om de afaceri, va trebui să adopți o anumită conduită care denotă profesionalism și atrage respect. Mai precis, atunci când vei avea o întâlnire de business cu clienți, actuali sau potențiali, ori cu alți antreprenori, se impune o anumită ținută, o anumită atitudine, accesorii potrivite și nu în ultimul rând, o mașină pe măsura așteptărilor. Mai exact, ca să faci o impresie plăcută, să pari elegant și să dai dovadă de bun-gust, la orice întâlnire de business, te poți deplasa cu unul dintre modelele de masini din Germania. Acestea sunt renumite pentru fiabilitate, aspectul rafinat și pentru tradiție.

Sediul afacerii

După ce ți-ai conceput planul de afaceri, se impune alegerea unui sediu pentru firma ta, acesta fiind locul în care îți vei întâmpina clienții, partenerii de afaceri, unde îți vei expune produsele sau unde angajații tăi își vor desfășura activitatea. În consecință, suprafața sediului trebuie aleasă în funcție de anumite criterii, precum numărul de angajați sau tipul de servicii pe care o să le oferi. Nu uita că, cel puțin la început, pentru ca bugetul tău să nu aibă de suferit, preferabil ar fi să închiriezi spațiul respectiv, în loc să îl cumperi.

Taxele și impozitele

Un business prezintă foarte multe responsabilități, mai ales financiare. Deci, trebuie să fii pregătit să le respecți pe toate, mai ales, dările către stat. Acestea includ tot felul de impozite și taxe, precum cele aferente salariilor angajaților, contribuții la sănătate sau diverse asigurări. Drept urmare, vei avea nevoie de un contabil sau o să fii nevoit să îți externalizezi serviciile, adică să contractezi o firmă care să se ocupe de gestiune.

Vei avea nevoie de angajați competenți și motivați

Angajații sunt motorul fiecărei afaceri, de aceea trebuie să te asiguri că ai în subordine persoane competente și motivate, ca productivitatea să crească, iar businessul tău să prospere. Iar pentru asta vei fi nevoit să investești, ca să ai parte de rezultatele scontate. Deci, în primul rând, salariații trebuie să acumuleze cât mai multe cunoștințe în domeniu, adică să meargă la diverse cursuri de specializare. De asemenea, antreprenorii îi pot motiva cu anumite beneficii, ca să îi determine să dea randamentul maxim, indiferent de proiect sau task. De exemplu, le pot pune la dispoziție asigurări medicale la clinici private, abonamente la săli de fitness, vouchere de vacanță, mai multe zile de concediu, bonusuri de performanță ori măriri salariale.

Ca să îți deschizi o afacere ai nevoie de resurse financiare considerabile, de multă ambiție și trebuie să fii pregătit să îți pierzi toate economiile. De aceea, dacă îți dorești să ai propriul business, ia în considerare toate aspectele și analizează obiectiv contextul. Realizează un plan de afaceri coerent și riguros, iar după aceea, dă drumul la treabă.

Sursă foto: shutterstock.com

Cookies