De ce ți-e frică… nu scapi? Când și cum ar putea intra Bucureștiul în carantină, explică Arafat

24 nov. 2020
115 Afișari
De ce ți-e frică... nu scapi? Când și cum ar putea intra Bucureștiul în carantină, explică Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat cum ar putea Capitala intra în carantină, având 6,6 infectări la mia de locuitori la momentul de față.

Astfel, întrebat de ce Bucureștiul nu e în carantină deși cazurile de îmbolnăvire cresc, Arafat a explicat că sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP.

Raed Arafat a declarat:

„Pentru că nu luăm doar cifra, nu e doar incidența care e luată în considerare, sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP.

Sunt toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 9. Sunt măsuri deja luate. Ilfov a decis să ia o masură care cred că va avea impact asupra Bucureștiului, pentru că foarte multe zone sunt rezidențiale. Se va permite mișcarea celor care merg la muncă, au motive, dar se va limita foarte mult mișcarea neesențială. Se vor limita doar la activitățile prevăzute în ordin. Aici va fi un impact.

Urmează ca DSP București, cu comitetul municipal, cu INSP, să facă analizele, la momentul în care consideră, ei pot să vină cu propunerea oricând„, a explicat Arafat, potrivit Digi24.

Totodată, Arafat a fost întrebat dacă, din punctul său de vedere, Capitala ar trebui să fie în carantină.

„Acest punctaj trebuie făcut pentru a stabili dacă e sau nu cazul. O măsură de carantinare ori măsuri suplimentare restrictive oriunde pot reduce numărul cazurilor. Nimeni nu poate combate asta. Dar momentul în care se implementează asta trebuie decis. Sunt și localități care n-au luat măsura carantinării, au luat măsuri de ordine publică și acolo vedem unele semne pozitive.

Dacă vrei să reducem rapid, cum se întâmplă la Sălaj, Sibiu, la Albă, Baia Mare, atunci măsurile care sunt suplimentate restrictiv pot duce mai repede la aceste rezultate.

Dar se analizează un punctaj. Trebuie depășit mi se pare 60 de puncte pentru ca INSP să avizeze. S-a făcut pentru ca deciziile să nu fie arbitrare, la presiune, ci mai degrabă pe baza punctajului”, a explicat Arafat.

Cookies