De ce terasele din Centrul Vechi se întind în voie, în fiecare vară: proprietarii nu pot fi amendaţi

de:
06 aug. 2014
2 Afișari
De ce terasele din Centrul Vechi se întind în voie, în fiecare vară: proprietarii nu pot fi amendaţi

Terasele din Centrul Vechi nu respecta culoarul de trecere de 4 metri impus pentru trecerea pietonilor si a echipajelor de politie, pompieri si salvare nici anul acesta. In anumite locuri s-a lasat chiar un spatiu de trecere mai mic de 2 metri.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii municipalitatii spun ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece regulamentul nu prevede sanctiuni.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a aprobat anul trecut in luna martie prin dispozitie de primar regulamentul de functionare a teraselor din Centru Istoric.  Principalele prevederi ale regulamentului sunt ca terasele sa fie deschise pana la 4 dimineata, pe strazile pietonale din aceasta zona sa fie lasat intre terase un culoar de trecere de 4 metri pentru politie, pompieri, savare, iar mobilierul de pe terase – mese, scaune si umbrele – sa fie unitar, in culorile alb-bej.

Intrebati de ce s-a ajuns in aceasta situatie, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca, intrucat consilierii generali au refuzat sa aprobe prin hotarare de Consiliu regulamentul de functionare a teraselor, iar acesta s-a aprobat prin dispozitie de primar general, nu au putut fi incluse sanctiuni pentru agentii comerciali care nu respecta prevederile actului normativ.

Cookies