BAZAR

De ce sunt importante codurile de bare? (P)

Codurile de bare includ toate informațiile care permit identificarea unui produs și deținerea unui control optim în depozit. În acest fel, puteți monitoriza stocurile din depozit și afla rapid dacă vă lipsește un anumit articol, care este prețul fiecăruia sau unde se află, de exemplu.

Astăzi, majoritatea informațiilor sunt computerizate. Atunci când cumpărați sau vindeți un produs, codul de bare este singura modalitate de a obține toate informațiile despre acesta rapid și ușor, cu ajutorul cititoarelor pentru coduri de bare.

Principalele elemente care alcătuiesc codurile de bare

Zona liberă: aceasta este zona tăcerii, adică spațiile goale de pe laturile codului. Aceste zone permit identificarea codului și înlătură confundarea cu alte impresii ale produsului. Orice ștampilă în interiorul acestei zone poate deregla lectura codului de bare.

Primele două cifre: vă permit să identificați țara de origine. Următoarele 5-8 cifre se referă la compania care realizează produsul, iar cele 5 numere ulterioare ajută la identificarea numărului de produse existente. 

Ultima cifră: servește ca verificator și permite citirea codului de bare de către scanner.

Dacă, în trecut, tipărirea trebuia să fie corectă, exactă și fără erori astfel încât scannerul să poată citi codul de bare fără probleme, scannerele profesionale oferite în prezent de Total Technologies captează în mod fiabil și rapid toate codurile 1D, 2D, DOT și codurile de bare Digimarc obișnuite. Nu contează dacă sunt tipărite sau digitale, deteriorate sau slab lizibile.

Codurile de bare prezintă o serie de avantaje. Iată care ar fi cele mai remarcabile dintre ele.

  • Acestea permit identificarea originii și a destinației produselor și, astfel, favorizează vizibilitatea pe tot parcursul lanțului de aprovizionare.
  • Promovează siguranța alimentelor: permit înregistrarea și urmărirea datele de producție și de expirare ale produselor alimentare.
  • Optimizează procesele: permit identificarea produselor și accelerează timpul. În acest fel, permit etichetarea mai rapidă a produselor și facilitează automatizarea înregistrării și urmăririi articolelor.
  • Codurile de bare favorizează vânzările către marile lanțuri comerciale, fiind sisteme internaționale de identificare, utilizate în întreaga lume. Incluzându-le pe produsele dvs., puteți vinde aproape oriunde în lume fără probleme.
  • Au o rată de eroare scăzută: facilitează calcularea statisticilor și controlul pieței, astfel încât să puteți schimba rapid strategia de vânzare/ cumpărare.

Având în vedere beneficiile utilizării codurilor de bare, nu mai amânați decizia achiziționării tehnologiei pentru codurile de bare și alegeți să consultați astăzi specialiștii Total Technologies. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button