De ce stau atât de mult bucureștenii fără apă caldă? Pentru că Termoenergetica n-are destui angajați. Plus o listă de priorități

14 iul. 2022
857 afișări
De ce stau atât de mult bucureștenii fără apă caldă? Pentru că Termoenergetica n-are destui angajați. Plus o listă de priorități
De ce stau atât de mult bucureștenii fără apă caldă Pentru că Termoenergetica n-are destui angajați. Plus o listă de priorități | Sursă foto: b365.ro

Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 14 iulie 2022, că ritmul în care este reabilitat sistemul de termoficare din Capitală nu poate fi mărit, deoarece compania nu are suficient personal. 

Termoenergetica nu are angajați, iar bucureștenii nu au apă caldă

Joi, 14 iulie 2022 a avut loc o conferință de presă a Companiei Municipale Termoenergetica București. În cadrul acesteia directorul general, Claudiu Crețu, a declarat că pentru a putea mari ritmul în care sunt realizate lucrările de reabilitare pentru sistemul de termoficare este necesară suplimentarea angajaților. 

Compania are nevoie de:

  • Sudori,
  • Instalatori,
  • Muncitori necalificați.

Directorul general a anunțat că în ceea ce privește muncitorii necalificați, compania dispune de resursele necesare pentru a-i specializa.

La data de 30.06.2022 compania își desfășoară activitatea cu puțin peste trei mii de salariați (3.184 angajați), cu 1.277 de salariați mai puțin față de anul 2010, în condițiile exploatării unui sistem aflat într-un proces continuu de degradare. Capacitatea redusă de intervenție de astăzi este rezultatul direct al diminuării forței de muncă specializate care să asigure intervențiile în timp util asupra rețelei, a declarat Claudiu Crețu.

Ce șantiere au prioritate

La momentul actual, în București sunt închise peste 40 de puncte ale rețelei de termoficare. Din cauza numărului mic de personal, lucrările efectuate de CMTEB sunt prioritizate în funcție de importanța lor. 

Iată care sunt cele mai importante șantiere unde se desfășoară lucrări:

  • În Sectorul 2 – zona Dimitrov, Basarabia (pentru CET-ul Titan) și Ștefan cel Mare la Spitalul Sfântul Ștefan. Finalizarea acestei lucrări ajută la preluarea alimentării zonei Colentina pe aria CTE Vest.
  • În Sectorul 3 – zona Călărași, Labirint. Finalizarea acestei lucrări ajută la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu. Tot în acest sector, finalizarea lucrărilor din intersecția Bulevardului Camil Ressu cu Drumul Murgului ajută la preluarea zonei Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady și 1 Decembrie în aria de alimentare a CTE Progresu. De asemenea, finalizarea șantierului din zona bulevardului Octavian Goga ajută la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu.
  • În Sectorul 4 – zona Brâncoveanu. Finalizarea acestei lucrări ajută la preluarea consumatorilor din zona Nițu Vasile, Oltenița. De asemenea finalizarea lucrărilor din zona Parcului Tineretului va ajuta la preluarea consumatorilor pe aria CTE Progresu.

Este vital să finalizăm urgent toate aceste lucrări, pentru că reprezintă zonele de alimentare cu agent termic pentru sectoarele 2 și 3, a declarat Claudiu Crețu.

Termoenergetica a aplicat în ultimul an o politică activă de recrutare de personal. Nu toate astea, din 522 de posturi ce au fost scoase la concurs la începutul anului 2022, au fost ocupate doar 113 posturi. De asemenea, directorul general al companiei a informat că media de vârstă a angajaților este de 49 de ani și 6 luni.

Cookies