De ce se modifică numărul de ordine de pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Explicația oferită de Andrei Baciu

24 mart. 2021
139 Afișari
De ce se modifică numărul de ordine de pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Explicația oferită de Andrei Baciu

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a explicat de ce se modifică numărul de ordine de pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID.

De ce se modifică numărul de ordine de pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, anunţă și faptul că se lucrează pentru operaţionalizarea unor modificări pe platforma de vaccinare, astfel încât la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană să primească o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare.

Andrei Baciu a explicat că persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate, ceea ce înseamnă că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

Explicația oferită de Andrei Baciu

„În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma #RoVaccinare.

Veți putea vedea în listele de așteptare câte persoane aveți în fața dumneavoastră și va exista și o estimare de timp până când veți ajunge într-un centru de vaccinare.

Ce trebuie să știți

Persoanele cu boli cronice şi cele peste 65 de ani au prioritate la vaccinare.
❗️Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110.

Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platforma #ROVACCINARE.”, a declarat, miercuri, Andrei Baciu.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat schimbări pe platforma de vaccinare. El a precizat că, din aprilie, va fi disponibil timpul până la vaccinare şi tipul de ser care va fi utilizat.

„O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet. Va crește de la 60 la 90 deci practic cu 50 la sută.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Sursă foto: Facebook/ Andrei Baciu

Cookies