BAZAR

De ce să țineți cont când alegeți lenjeria de pat pentru copii? (P)

O lenjerie de pat de calitate este baza pentru patul fiecărui copil. Imprimeul său poate contribui la designul camerei, iar copiii îl vor adora. Iar dacă alegeți un material confortabil și de înaltă calitate, cei mici vor adormi mai ușor și se vor odihni mai bine.

Sursa de imagine: Olesia Bilkei / Shutterstock.com

Cum combinați dorințele copilului și alegerile dumneavoastră?

Regula de bază pentru alegerea lenjeriei de pat pentru copii este să îi lăsați pe aceștia să aleagă imprimeul pe care și-l doresc. Cu condiția ca produsul să corespundă bugetului dumneavoastră și, eventual, cerințelor dumneavoastră de calitate. În caz contrar, încercați să ajungeți la un compromis. Este posibil ca copilul dvs. să aleagă un imprimeu popular cu personajul preferat, dar o astfel de lenjerie de pat poate fi ieftină și de calitate slabă. Cu toate acestea, puteți găsi un model asemanator dintr-un material mai calitativ. Deci, ce materiale ar trebui să căutați?

Ce motive să alegeți?

Probabil că știți deja ce imprimeuri și culori îi plac mai mult sau mai puțin copilului dumneavoastră. Există lenjerii de pat clasice, care pot fi găsite în culori calde și lenjerii moderne. Lenjeria de pat modernă pentru copii se caracterizează prin modele simple sau motive îndrăznețe, cum ar fi dungi, diferite culori sau modele strălucitoare de curcubeu. Ultimul tip este lenjeria de pat tematică, cu motive care îi plac copilului tău. Poate fi vorba de prințese, de personajele Disney preferate, elemente sportive, animale sau chiar mașinuțe și trenulețe.

Sursa de imagine: Biano.ro

Care sunt materialele rezistente?

Deși puteți alege variante sintetice mai ieftine, lenjeria de pat de înaltă calitate este cea din bumbac. Este unul dintre cele mai populare materiale, este confortabil și moale, în plus lenjeria de pat pentru copii din bumbac este absorbantă și respirabilă. Este un material potrivit pentru toate anotimpurile.

Puteți alege, de asemenea, o versiune practică dintr-un material creponat, care nu trebuie călcată deloc, astfel veți economi timp în procesul de întreținere periodică. De asemenea, puteți alege lenjerie de pat din microfibră, este foarte calduroasă și potrivită pentru sezonul rece. Sau lenjeria de pat din micropolar, care este, de asemenea, foarte călduroasă și se usucă foarte rapid.

Nu uitați de îngrijirea periodică

Pe lângă faptul că este durabil, materialul trebuie să fie ușor de întreținut. Deoarece lenjeria de pat trebuie spălată cel puțin o dată la două săptămâni, deci materialul trebuie sa reziste fără probleme la spălări frecvente. Consultați întotdeauna eticheta de pe lenjerie. De cele mai multe ori recomandarea producatorilor este să se spele cu detergent obișnuit la 60 de grade. Unele mașini de spălat oferă chiar și un program „Lenjerie de pat” sau „Lenjerie”.

Sursa de imagine: Biano.ro

Dacă doriți să evitați reacții alergice sau iritatii ale pielii, alegeți detergenți hipoalergenici blânzi.

Fiți îndrăzneață în alegerea lenjeriei de pat

Pentru dormitoarele clasice, puteți aplica regula conform căreia mai discret înseamnă mai frumos. Dar pentru o cameră de copil acest lucru nu se aplică deloc. Lenjeria de pat pentru copii, în special, este un domeniu în care merită să vă asumați riscuri atunci când vine vorba de culori și modele. La urma urmei, este mult mai ușor să înlocuiți lenjeria de pat strălucitoare odată ce copilul a crescut decât să schimbați întregul mobilier sau decor al camerei. Astfel, veți păstra suficiente elemente pentru copii în camera, exact în perioada în care copilul dumneavoastră are nevoie de ele.

Sursa de imagine: Biano.ro

Dimensiunea potrivită este cheia

Dacă aveți o plapumă de o anumită mărime, asigurați-vă că lenjeria de pat se va potrivi perfect pe ea. Acest lucru este valabil și pentru saltea și așternuturi. Dacă cearșaful este prea mic, aceasta va aluneca de pe colțuri. Dacă este prea mare, se va strânge la colțuri. În plus, dimensiunea potrivită le va ușura munca copiilor atunci când vor învăța să facă singuri patul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button