De ce să-ți vinzi apartamentul printr-o agenție imobiliară din București (P)

29 mart. 2022
105 Afișari
De ce să-ți vinzi apartamentul printr-o agenție imobiliară din București (P)
De ce să-ți vinzi apartamentul printr-o agenție imobiliară din București (P) | Sursă foto: Pexels.com

Te muți în altă țară și vrei să-ți vinzi apartamentul? Ai primit moștenire o proprietate pe care ai vrea să o dai în vânzare? Sau poate îți dorești să locuiești în alt oraș din România și nu-ți dorești să mai păstrezi apartamentul din București?

Există multe motive pentru care poți alege să îți vinzi apartamentul. Fie că vrei să începi o nouă viață sau doar să găsești o locuință care se potrivește mai bine nevoilor tale, cu siguranță îți dorești să realizezi o vânzare de succes.

De aceea, e bine de știut că ai câteva avantaje importante dacă alegi să lucrezi cu o agenție imobiliară București pentru vânzarea proprietății tale.

Economisești timp valoros

Dacă vrei să îți vinzi apartamentul pe cont propriu, pregătește-te să dedici multe ore pentru vizionări, discuții cu potențialii clienți, mesaje, telefoane și deplasări la locație. Dacă ai și un job sau ești ocupat cu business-ul tău, cu siguranță nu vei dori să pierzi acest timp prețios pentru a găsi un cumpărător pentru apartamentul tău.

Astfel, devine mult mai avantajos să externalizezi această activitate către o agenție imobiliară. Agentul imobiliar va prelua toate aceste responsabilități, va programa toate vizionările, le va prezenta apartamentul potențialilor cumpărători și va gestiona comunicarea cu aceștia până la încheierea tranzacției.

Ai parte de o expunere mai mare

Atunci când lucrezi cu o agenție imobiliară, poți fi sigur că ai parte de o expunere mult mai mare, iar apartamentul tău va ajunge în fața unui public mai numeros. Agenția imobiliară va posta anunțul tău pe site, pe canalele de social media, pe YouTube, platforme de profil și nu numai, pentru a promova apartamentul și pentru a-l aduce în atenția cât mai multor oameni interesați.

De asemenea, datorită experienței în domeniu, ei vor putea să gestioneze mult mai bine procesul de vânzare și să-i convingă pe potențialii cumpărători să aleagă apartamentul tău în defavoarea altuia.

Prezentarea imobilului într-o lumină favorabilă, cu accent pe beneficii și avantaje, este o artă pe care agenții au deprins-o de-a lungul activității lor și care le vine foarte natural. Astfel, șansele să găsești un cumpărător în timp scurt sunt mult mai mari decât dacă ai alege să gestionezi singur vânzarea.

Primești consultanță pe tot parcursul colaborării

În procesul de vânzare a unui apartament, te poți întâlni cu numeroase situații dificile și semne de întrebare. Fie că vorbim despre provocări pe plan juridic, obținerea actelor necesare pentru vânzare, încheierea contractului cu un cumpărător care face achiziția printr-un credit ipotecar sau orice alt aspect similar, e foarte posibil să nu ai toate răspunsurile la îndemână.

Însă dacă alegi să colaborezi cu un consultant imobiliar, acesta îți va fi alături la fiecare pas, te va îndruma și te va ajuta să iei cele mai bune decizii. Chiar dacă nu știi ce trebuie să conțină ante-contractul, cum să-ți promovezi apartamentul sau cum să negociezi prețul final, poți fi sigur că vei primi cele mai bune sfaturi de la un profesionist în domeniu.

Te lași pe mâna profesioniștilor

Dacă nu activezi deja în domeniul imobiliar, e posibil ca această vânzare să fie prima și singura pe care o vei gestiona vreodată. Astfel, fiind un proces complex și dificil, e mult mai avantajos să te lași pe mâna experților. Dacă ai apartamente de vânzare București, economisești timp și resurse valoroase atunci când apelezi la serviciile unei agenții imobiliare.

Agenții se ocupă zilnic de vânzarea apartamentelor și cunosc piața, deci știu exact cum să-ți aducă oameni interesați și cum să finalizeze tranzacția. Ei îți pot oferi o evaluare corectă a proprietății, știu cum să atragă profilul de cumpărător care își caută un apartament similar cu al tău, dar și care sunt beneficiile cheie pe care trebuie să le scoată în evidență în negocieri.

Închei o tranzacție avantajoasă

Dacă vrei să obții un preț corect și să nu fii dezavantajat, să apelezi la o agenție imobiliară este cea mai bună soluție. Astfel nu riști să ceri mult prea puțin pentru imobilul tău, raportat la utilități, anul construcției, cartier și alți factori care influențează prețul de pe piață.

De asemenea, având informații valoroase la îndemână, nu riști nici să soliciți un preț mult prea mare și să rămâi fără cumpărători. Dacă ai nevoie de banii de pe apartament cât de curând pentru a te putea muta în alt oraș sau altă țară, cel mai probabil nu vei avea foarte mult timp la dispoziție pentru a-l vinde. E mai simplu și mai eficient să colaborezi cu o agenție. Poți apela, de exemplu, cu încredere la RE/MAX, un nume cu expunere națională și tradiție în imobiliare.

Desigur, și dacă te afli în situația în care ai apartamente de închiriat București și nu vrei să vinzi, toate argumentele de mai sus rămân valabile. Acel timp valoros pe care l-ai petrece căutând chiriași ar putea fi folosit într-un mod mult mai util. Fie să dezvolți un nou proiect, să îi scoți pe cei dragi la cină sau să mergi într-o mini vacanță… cu siguranță e mult mai distractiv decât să-ți bați capul cu probleme administrative.

Apelează la o agenție imobiliară din București pentru a-ți vinde apartamentul și uită de stres, birocrație și drumuri inutile!

Cookies