ARHIVA B365

De ce s-au ciocnit tramvaiele în Rahova: macazul s-a schimbat brusc, fără voia vatmanului. FOTO

Primele cercetări arată că cele două tramvaie implicate în accidentul de miercuri s-au ciocnit din cauză că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului.

„Din primele cercetări, a rezultat faptul că cele două tramvaie (care circulau în sens invers) s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului, după ce unul dintre ele trecuse deja cu primele două osii de macaz. În acest context, tramvaiul s-a rupt şi a intrat în celălalt”, precizează Ministerul Public într-un comunicat de presă. 

Accidentul a avut loc, miercuri, în jurul orei 12.30 la intersecţia Calea Rahovei cu Str. Sebastian, când un tramvai din linia 41, care se retrăgea la Depoul Alexandria, a intrat în coliziune cu un tramvai din linia 32, care se îndrepta către Piaţa Unirii. Tramvaiul liniei 41 s-a rupt de la jumătate

Echipajele medicale ajunse la faţa locului au acordat îngrijiri medicale unui număr de zece persoane, alţi 18 călători fiind transportaţi la spital. Alte persoane au suferit atacuri de panică. 

Circulaţia în zona Rahova este închisă pe toate cele patru sensuri, traficul fiind deviat pe Şos. Sălaj şi pe Calea 13 Septembrie. 

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a solicitat primarului general – Sorin Oprescu demararea de urgenţă a unor anchete la nivelul RATB, în urma accidentului de miercuri. Prefectul a transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti să declanşeze procedurile specifice cu privire la verificarea respectării condiţiilor de protecţia muncii, potrivit unui comunicat al Prefecturii Bucureşti.

Pe 10 mai 2012, alte trei tramvaie s-au ciocnit în Pasajul Lujerului, atunci fiind înregistrate zeci de victime la mai multe spitale din Capitală. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button