De ce s-a îmbolnăvit Mica de la Abracadabra de ciroză

de:
15 mart. 2013
515 Afișari
De ce s-a îmbolnăvit Mica de la Abracadabra de ciroză

După o copilărie petrecută în studiourile de filmare, pentru Michaela Niculescu au urmat anii de studenție la Universitatea București și bursele la Oxford și Viena. Apoi, munca în domeniul corporatist și nopțile petrecute cu prietenii și-au lăsat amprenta.

Ciroza hepatică apare din cauza diverșilor agresori (infecție virală, abuz de alcool, substanțe toxice, atacuri autoimune (hepatita autoimună) sau afecțiuni metabolice), hepatocitele afectate mor, fiind mai eficient înlocuite în procesul natural de reparație de celule de țesut conjunctiv și de abundenta lor matrice extracelulară cicatricială (fibre de colagen, printre altele), transformare care în afară de faptul că strică raportul dintre țesutul conjunctiv („de susținere”, „scheletul” organului) și cel util din punctul de vedere al funcției organului care este ficatul, afectează și arhitectura inițială optimă a microunităților de transformare și de transport.

Carmen Orban, manager al spitalului Fundeni, a declarat la România tv că evoluția bolii nu a fost una neașteptată, dar că era prea târziu pentru a fi luat în calcul un transplant hepatic. Mica s-a prezentat la spital cu ciroză hepatică, cu insuficiență hepatică cronică, deci prea târziu pentru un tratament eficient. Conform dr. Orban, boala poate fi tratată, inclusiv prin transplant. dar depinde foarte mult când este depistată și cât de rapidă este evoluția acesteia.

Tânăra de 31 de ani fusese internată după o criză în care vomase mult sânge şi s-a aflat mai multe zile în comă indusă, după ce îi cedaseră plămânii.

Dr. Irinel Popescu declara, de altfel, zilele trecute, că în cazul Micăi de la Abracadabra este prea târziu pentru a se discuta despre un transplant.

Mica de la Abracadabra va fi înmormântată duminică, iar trupul ei a fost depus la Biserica Sf. Gheorghe.

 Mica de la Abracadabra, deconectată de la aparate la două ore după deces

Cookies