De ce nu va mai veni agentul de la RADET să citească contorul de apă caldă şi căldură

de:
02 feb. 2011
2 Afișari
De ce nu va mai veni agentul de la RADET să citească contorul de apă caldă şi căldură

Sistemul informatic de colectare şi procesare a datelor privind consumul de apă caldă şi căldură a locuitorilor Capitalei ar urma să fie implementat de Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) pentru a eficientiza activitatea instituţiei, argumentează directorul general al RADET – Mihai Bogdan Becheanu.

În noua variantă de lucru, angajaţii RADET nu vor mai fi nevoiţi să citească contoarele montate la subsolul blocurilor, consumul de apă caldă şi căldură urmând să fie înregistrat pentru fiecare bloc în parte, într-o bază de date electronică. În aceste condiţii, cei 400 de salariaţi responsabili cu citirea contoarelor ar urma să fie disponibilizaţi. „Nu se poate sta pe loc. Sunt probleme mari la citire pentru că, uneori, oamenilor noştri nu li se permite accesul în subsol, iar unii mai umblă şi la contoare. Există varianta ca o parte din cei 400 de salariaţi care citeau contoarele să fie trimişi în şomaj, dar se merge şi pe recalificarea personalului. O să vedem exact cum procedăm. Este o măsură care se impune din cauza costurilor mari”, a precizat pentru B365.ro Bogdan Becheanu, şeful RADET.

În plus, în urma implementării noului sistem informatic, factura ar urma să fie trimisă asociaţiilor de proprietari în aceeaşi zi în care are loc citirea consumului şi nu în zece zile, aşa cum se întâmplă în prezent. „Astfel se vor putea evita penalităţile de întârziere”, a argumentat directorul general al RADET.

Sistemul de management şi facturare a scos din buzunarele Regiei aproximativ 1,5 milioane lei cu tot cu TVA, licitaţia fiind adjudecată de firma Elsaco Electronic SRL din Botoşani. Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul de Finanţe, societatea botoşăneană a înregistrat la sfârşitul anului 2009 un profit net de puţin peste jumătate de milion de lei, având un număr de 350 de angajaţi. Elsaco Electronic SRL a fost înfiinţată în 1994 ca o societate comercială având ca obiect de activitate comercializarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor de contorizare a apei reci, apei calde, energiei termice, respectiv de teleurmărire şi telecontrol informatizat al punctelor termice ce aparţin societăţilor de termoficare.

Cookies