GREEN CITY

DE CE nu pot cumpăra bucureştenii trotinete cu voucherele de 500 de lei de la Primărie

O trotinetă electrică pentru adulți costă între 800 și 7.000 lei. Cum motivează Primăria Capitalei faptul că nu a fost înclusă trotineta obișnuită în program?

„Trotinetă obișnuită nu a fost inclusă în acest proiect din 2 considerente:
– deplasarea cu trotinetă obișnuită pe distanțe lungi implică un efort fizic considerabil comparativ cu deplasarea cu trotinetă electrică, ceea ce nu ar încuraja deplasarea pe distanțe lungi;
– prețul inferior al trotinetelor obișnuite comparativ cu valoarea voucherului de 500 ronȚ, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Proiectul „Bicicliști în București”, aprobat prin HCGMB nr.258/2017 și completat prin HCGMB nr.371/2017, are că obiectiv principal reducerea poluării aerului prin încurajarea folosirii mijloacelor alternative de transport.

„În acest sens sunt promovate mijloace de transport nepoluante (biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot) care să permită deplasarea cu ușurință pe distanțe mai lungi, în defavoarea utilizării mijloacelor de transport auto, în special pentru deplasarea la locul de muncă sau de studiu”, se mai arată în răspunsul Primăriei Capitalei.

Primaria Bucuresti a acordat 30.000 de vouchere prin proiectul ,,Biciclisti in Bucuresti”. Voucherele pot fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot si accesorii ale acestora, destinate persoanelor cu varsta minima de 18 ani, numai din magazinele participante la Proiect.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button