DE CE NU poate fi deschis bazinul de înot de la Lia Manoliu. Explicația ministrului Sportului

de:
03 oct. 2018
5 Afișari
DE CE NU poate fi deschis bazinul de înot de la Lia Manoliu. Explicația ministrului Sportului

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii părinţilor şi antrenorilor, iar dânşii au depus un memoriu în care ni se cere să deschidem bazinul acoperit de la ‘Lia Manoliu’. Dar acest lucru nu se poate, pentru că este o chestiune de siguranţă. Este vorba despre structura de rezistenţă a clădirii, de filtrele bazinului, care nu au mai fost schimbate din anii ’70, de sistemul de aerisire, de sistemul de clorificare, de tencuiala care cade de pe tavan şi aşa mai departe. Aşa că nu se poate deschide. Nimeni nu îşi doreşte să expună copiii într-un bazin care nu le oferă siguranţă. Se poate întâmpla o nenorocire într-o zi, o săptămână sau o lună… Părinţii au înţeles şi ei că nu poate fi redeschis. Am discutat şi despre posibilitatea ca bazinul exterior de la ‘Lia Manoliu’ să fie acoperit cu un balon pe perioada iernii. Noi am vorbit deja cu domnul director şi am luat în calcul instalarea unui balon, dar, din păcate, bazinul a fost construit cu instalaţiile în exterior. Ca atare aceste instalaţii riscă să îngheţe şi bazinul nu ar fi funcţional. Vom relua totuşi discuţiile să vedem dacă tehnic putem găsi o soluţie în acest sens”, a spus ministrul.

„Mai e ca variantă bazinul Olimpia, dar acolo s-a fisurat o ţeavă şi până nu se sparge pardoseala acolo nu se ştie exact problema. Am fost acolo şi am văzut, ministerul a alocat deja fondurile pentru reparaţii. În cel mai pesimist caz eu spun că în luna decembrie bazinul de acolo va fi redeschis. Dar totul ţine de cei care vor face reparaţia. Am discutat şi despre bazinul de la Dinamo, dar el aparţine de Ministerul de Interne, nu de MTS. Voi avea o discuţie şi cu ministrul de Interne şi cu primarii care au în sectoarele lor bazine să vedem dacă se găsesc intervale pentru aceşti copii. Nimeni nu îşi doreşte să se piardă o generaţie de sportivi”, a adăugat Ioana Bran.

Reabilitarea bazinului acoperit din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” va dura 15 luni de la începerea lucrărilor. „Săptămâna viitoare CNI va redeschide procedura de licitaţie pentru reabilitare şi sperăm ca lucrarea să fie atribuită cât mai repede. Bazinul va fi reabilitat, deci nu e vorba de o zugrăveală sau o igienizare. De trei ani se discută de această lucrare şi ne bucurăm că s-au făcut paşi în această direcţie. Din momentul în care lucrarea va fi atribuită, reabilitarea ar trebui să dureze cam 15 luni”, a explicat ministrul.
operit a fost înc
Aproximativ 1.000 de copii de la peste 20 de cluburi şcolare, departamentale şi private se antrenează, în ciuda temperaturilor scăzute, în bazinul exterior din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din Capitală, după ce bazinul achis pentru reabilitare.

Părinţii şi antrenorii sportivilor au depus, miercuri, un memoriu la Ministerul Tineretului şi Sportului prin care solicită redeschiderea bazinului acoperit sau găsirea unei soluţii pentru copii.

Sursa: Agerpres

Cookies