BAZAR

De ce nu mai bate nimeni covoare in spatele blocului?

In ultimii ani, activitatea a devenit din ce in ce mai rara, aproape disparand din majoritatea oraselor din Romania.

De ce nu mai curata nimeni covoare in spatele blocului?

Conform celor de la espalatoriecovoare.ro, exista cateva motive pentru care procesul de curatare covoare nu mai este facut in spatele blocului, cu batatorul in mana:

  • Nu mai sunt la moda covoarele mari, care acopereau toata podeaua. Mai nou, aproape fiecare casa este dotata cu parchet laminat si cu covorase de dimensiuni reduse care se pot spala fara probleme in casa.

  • Exista primarii care interzic batutul covoarelor. Timisoara sau Buzau, spre exemplu, sunt orase in care o astfel de activitate nu mai este legala. Cei care se incumeta sa bata covoare trebuie sa plateasca amenzi de pana la 1000 de lei.

  • Exista din ce in ce mai multe spalatorii. Evident, este mult mai atractiva curatarea covorului la o spalatorie covoare. O astfel de solutie nu mai ocupa timp, garanteaza covoare 100% curate si protejeaza tesatura. In cazul covoarelor scumpe, o spalatorie este cea mai indicata.

  • Exista aspiratoare extrem de performante, care pot sa curete bine covorul fara ca acesta sa fie rulat si scos afara din casa. Multe dintre aspiratoare ofera atat curatare umeda, cat si curatare uscata, eliminand 99% din particulele de praf.

Cum se alege o spalatorie covoare?

Evident, cea mai buna alternativa este cea de a spala covorul intr-o spalatorie profesionala. Alegerea spalatoriei perfecte trebuie sa tina cont de cateva criterii.

In primul rand, este bine sa se opteze pentru o spalatorie covoare care are servicii de preluare a covoarelor murdare si de livrarea lor, atunci cand sunt curate. In felul acesta se poate economisi foarte mult timp.

De asemenea, este bine sa se caute spalatoriile care folosesc solutii cat mai ecologice si dispun de utilaje speciale pentru curatarea covorului.

Procesul de uscare este si el extrem de important. Multe dintre spalatoriile de cartier intind covoarele pe gard si asteapta ca acestea sa se usuce natural, insa un astfel de proces poate sa insemne distrugerea tesaturii. Chiar daca este mai costisitoare, este de preferat uscarea cu utilaje speciale care igienizeaza covorul si in acelasi timp il protejeaza.

Lucrurile evolueaza si odata cu ele evolueaza fiecare dintre activitatile pe care le facem in fiecare i. Pentru cei care sunt melancolici, exista inca bare de batut covoare in anumite orase chiar daca numarul lor este in continua scadere. Atentie, insa, sa nu fie vorba despre orasele in care activitatea este interzisa.

Pana la urma, mult mai confortabila si mai atractiva este o spalatorie, perioada in care batatorul lovea din plin covorul putand sa ramana o simpla amintire.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button