De ce nu au scumpit curentul și gazele când făceam toți banana bread acum doi ani?! Plus situații cu cruci la metrou în București

19 ian. 2022
888 afișări
De ce nu au scumpit curentul și gazele când făceam toți banana bread acum doi ani?! Plus situații cu cruci la metrou în București

Au trecut doar vreo trei săptămâni din noul an și deja 2022 se anunță precum And Just Like That, continuarea serialului Sex And The City - un dezastru de la care nu poți să îți iei ochii și la care te-ai trezit brusc că te-au pus unii să participi.

Dacă SATC era echivalentul foarte frumos al vieții noastre dinainte, care trebuia doar lăsat în pace, că ne descurcam cu el așa, continuarea și, respectiv, noul an, este doar o înșiruire nesfârșită de tâmpenii.

Spre deosebire de uitatul la And Just Like That, pe care îl facem și fiindcă efectiv nu ne vine să credem cât de aiurea este și pentru că vrem să vedem ce o să mai debiteze scenariștii, din 2022 nu putem scăpa fiindcă din păcate aici ne trăim viața.

Așadar, să vedem ce s-a mai întâmplat în știrile săptămânii trecute.

Prețurile energiei și gazelor? Mai bine le creșteau ăștia în 2020, când făceam toți banana bread!

În continuare, coaliția PSD-PNL nu știe ce să facă până la capăt în privința creșterii prețului la energie. Spre deosebire de părul președintelui PNL Florin Cîțu, dar similar buzunarului lui Marcel Ciolacu în conferințe, factura la curent a consumatorilor casnici (adică a noastră) a început să se îngroașe simțitor. 

Ce regret cel mai mult în această poveste nu e neapărat că s-a nimerit să trăim în această perioadă dubioasă în istorie în care liderii mondiali vor să sărăcească populația și să o ducem foarte prost ca să ‘salvăm planeta’ – sau, cine știe?, vom afla peste câțiva ani – poate, ci că nu s-au gândit să dea lovitura cu prețul energiei în primăvara lui 2020. Așa ne făceau și nouă un bine.

Mai precis, la începutul pandemiei, dacă veneau facturile la curent și la gaze cum vin anul ăsta și costa 120 lei să faci o bucată de banana bread, dintre care 10 lei ingrediente și restul 110 lei utilități, credeți că ne mai făceam toți cât canapeaua în pandemie? Nu. Exact. Mâncam doar o banană și ne calmam.

DSP-ul va motiva absențele elevilor

Noi reguli de săptămâna aceasta și pentru elevi – copiii care nu merg la școală după confimarea unui caz Covid în clasă vor primi absențe. Cine le poate motiva? Ați ghicit, DSP-ul, care e singura instituție abilitată să stabilească contacții direct ai nefericitului. Contacții vor intra în izolare, iar restul copiiilor vor merge în continuare la ore.

În caz că aveți nevoie de o reîmprospătare a memoriei, DSP-ul este acolo unde, în prima parte a pandemiei, sunai să vină să te ia cu izoleta ca să te faci de cacao în bloc, să se uite vecinii pe geam cum te cară trei ambulanțieri cu sarcofagul, după care în a doua parte sunai să le spui că crezi că ai Covid sau doar muci sau că te-ai testat pe banii tăi și chiar ai. Însă n-a fost nevoie de prea multe etape ca DSP-ul să nu mai răspundă la telefon pur și simplu. Precum firmele de curierat după Black Friday,  efectiv toată lumea a fost depășită de situație, a zis ‘da’ ce, bă, e firma lu mama?!?!’ și n-a mai putut să gestioneze surplusul de muncă. În același timp, autoritățile române, care probabil locuiesc în alt stat decât noi, altfel nu ne explicăm, consideră că DSP-ul va realiza într-un mod complet profesionist această vânătoare a contacților copiilor. Se știe că copiii mici sunt niște ființe foarte statice și previzibile, care nu se ling pe față din senin și nu își strănută în gură unii altora, apoi – desigur – pot da interviuri foarte clare despre ce li s-a întâmplat în ultimele două zile.

Atenție, urmează stația Lujerului, cu probleme psihiatrice pe partea dreaptă

Săptămâna trecută, pe rețelele de socializare a apărut o poză cu o femeie la metrou, îmbrăcată foarte frumos, cu blăniță și cizme din piele întoarsă cu toc, care îmbrățișa o cruce portabilă din lemn, și care, conform postării de pe FB, în prealabil încercase să împingă (cu crucea respectivă) doi oameni pe șinele metroului de la Lujerului. Fashionista cu gânduri criminale a fost prinsă de Poliție la două zile după aceea, fiind internată la psihiatrie. Unde probabil vom ajunge cu toții în curând, evident nu din aceleași motive ca doamna de mai sus, dar este posibil ca după această pandemie, autoritățile care ne-au pus în aceste situații ca să – vezi doamne! *cough* – ‘NU AGLOMERĂM SPITALELE’ să aibă o surpriză și să li se supraaglomereze alea psihiatrice. Poate măcar acolo au apă caldă.

Nota B365.ro:  În cazul în care ni se întâmplă situața de supraaglomerare la spitale de psihitrie, noi cu Oana vrem să ne petrecem timpul și acolo. Ne luăm și de citit. Punem o listă scurtă și aici, să fie cât mai la îndemână:

 

 

Cookies