De ce nu are mallul Promenada cinematograf

de:
17 oct. 2013
12 afișări
De ce nu are mallul Promenada cinematograf

Deşi a fost apreciat de bucureşteni pentru arhitectura avangardistă, centrul comercial Promenada a primit şi multe critici pentru că, spre deosebire de alte malluri din Bucureşti, nu are şi un cinematograf. Potrivit dezvoltatorilor mallului, planul iniţial cuprindea şi construirea unor spaţii de birouri deasupra centrului comercial, precum şi realizarea unui cinematograf. Însă, odată cu venirea crizei economice, planurile au fost schimbate şi s-a renunţat atât la birouri, cât şi la cinematograf şi astfel costurile pentru dezvoltarea centrului comercial din Calea Floreasca s-au diminuat.

„Iniţial am vrut să construim Sky Tower şi mallul cu spaţii de birouri deasupra. Când a venit criza am decis să facem un alt plan şi să renunţăm la cei 27.000 mp de birouri de deasupra mallului. De asemenea, aveam în plan să facem parcarea la nivelul -1 şi să construim şi un cinematograf. Însă, am hotărât să amenajăm spaţii comerciale şi la nivelul -1, iar parcarea am mutat-o la etajele -2 şi -3, şi am renunţat la cinematograf pentru a optimiza spaţiile din centrul comercial. Făcând aceste modificări am obţinut un proiect mai ieftin în contextul în care cei 27.000 mp de birouri ar fi costat foarte mult. Pe de altă parte, am crescut calitatea centrului comercial în sine. Deci, dacă veţi compara planul iniţial al centrului comercial cu cel de astăzi veţi observa că a crescut calitatea centrului comercial, iar volumul investiţiei totale în mall a fost redus”, a explicat, miercuri, Gerald Beck, managing director Raiffeisen evolution, la deschiderea oficială a centrului comercial Promenada.

Monica Bărcuţean, managing director al Raiffeisen Evolution project development, spune că reprezentanţii companiei au decis să nu mai construiască cinematograful după ce au analizat raportul cost-investiţie. „Iniţial am avut autorizat un proiect mixt-use: retail la parter cu aripă de 27.000 mp de birouri deasupra. Am renunţat la cele şapte etaje de birouri, am redesenat proiectul, am reautorizat proiectul şi am construit ce se vede astăzi. Cinematograful nu a mai fost construit pentru că mallul nu este foarte mare în comparaţie cu celelalte şi pentru că, după ce am analizat raportul cost-rezultat investiţie, am hotărât să nu-l facem. În schimb l-am înlocuit cu acea terasă exterioară care poate prelua serviciile de cinema 6 luni pe an şi, probabil, gratuit”, a explicat Monica Bărcuţean, pentru B365.ro.

Promenada dispune doar de un ecran amplasat pe terasa de la ultimul nivel, pe care se vor face proiecţii ocazionale, în sezonul cald.

Pentru că managerii celui mai nou mall din România au renunţat la construirea cinematografului, principalul concurent al Promenada, Băneasa Shopping City, se poate lăuda multă vreme şi de acum încolo cu Grand Cinema Digiplex, singurul cinematograf din zona de nord a Bucureştiului şi din zonele învecinate. Astfel, probabil datorită şi cinematografului, Băneasa Shopping City va continua să atragă în continuare clienţi, inclusiv din rândul celor care locuiesc în apropierea mallului Promenada, chiar dacă centrul comercial dezvoltat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu este situat la o distanţă mai mare faţă de zona rezidenţială din nordul Capitalei.

Promenada vs. Băneasa Shopping City

Dacă mallul Promenada se poate lăuda cu primul magazin Tchibo cu haine, prima colecţie H&M Home din România şi cu primul sex shop din lanţul Private Affairs, prezent la nivel local, Băneasa Shopping City se poate lăuda cu cinematograf şi cu un număr mai mare de magazine. B365.ro vă prezintă câteva dintre diferenţele în cifre dintre cele două centre comerciale.

Click pe imagine pentru rezoluţie maximă

Cookies