De ce nu a fost scos Schumacher din comă: „Are pneumonie, e foarte periculos”

de:
12 feb. 2014
2 Afișari
De ce nu a fost scos Schumacher din comă:

Schumacher se află deja de 45 de zile în comă indusă, după un accident suferit la schi, în staţiunea Meribel „În jur de 30-50% dintre pacienţii care au stat în comă atât cât a stat Schumacher, riscă să facă pneumonie”, declara Andrea Pingel, director al Centrului de Chirurgie Spinală a spitalului BG din Frankfurt în urmă cu două zile pentru tabloidul „Bild”. Vocea avizată era contrată însă de purtătorul de cuvânt al lui Schumacher, Sabine Kehm, care susţinea că doctorii au început procedura „dificilă” de a-l scoate din comă pe fostul septuplu campion mondial de Formula 1, informează Pro Sport.

Schumacher a intrat în comă pe 30 decembrie 2013, după ce a suferit un accident la schi, în staţiunea Meribel. Germanul de 45 de ani s-a lovit cu capul de pietre, iar casca i-a salvat viaţa

Însă „Bild” susţine în ediţia de azi că cele mai negre temeri ale familiei lui Schumacher s-au adeverit. Potrivit informaţiilor jurnaliştilor germani, Schumacher, care se află de 45 de zile în comă indusă, suferă de pneumonie! Iar medicii de la spitalul din Grenoble, care îl tratează pe fostul pilot german, au oprit deja procesul de trezire din comă indusă, fiind nevoiţi să îi administreze antibiotice foarte puternice. ” Nu comentăm nimic, nu discutăm despre speculaţii, dacă avem ceva de comunicat, o vom face public”, a replicat însă Sabine Kehm pentru tabloidul german.

De ce este însă pneumonia periculoasă pentru un pacient aflat în starea lui Schumi? „Pneumonia este, în general, o boală gravă şi periculoasă, deoarece organismul este alimentat cu mai puţin oxigen şi este în general foarte slăbit. La pacienţi aflaţi deja într-o stare gravă, pneumonia poate duce la complicaţii, cum ar fi cedarea organelor” , explică Heinz-Peter Moecke, şef al departamentului de Urgenţă al spitalului Asklepios din Hamburg. Cum poate fi îndepărtată însă boala? ” Tratamentul medicamentos durează între 7 şi 10 zile. După 3-4 zile se poate observa deja o îmbunătăţire. Totuşi, bacteriile pot fi puternice şi pot rezista la antibiotic, ceea ce măreşte durata de luptă împotriva bolii”, a spus Moecke.

Cookies