De ce mașinile sedan nu mai sunt populare? (P)

15 oct. 2021
205 Afișari
De ce mașinile sedan nu mai sunt populare? (P)
De ce mașinile sedan nu mai sunt populare? (P)

O mașină sedan este definită de producători ca fiind o mașină mare, cu patru portiere, nedecapotabile, mașini în care pot călători confortabil patru sau cinci persoane. Din punct de vedere tehnic, mașinile sedan dispun în partea din spate de un spațiu egal sau mai mare de un metru cub.

Sedanul reprezintă o mașină tradițională și are avantajul de a fi disponibilă în mai multe dimensiuni: mici, medii sau mari. Cu toate acestea, în ultima perioadă, mașinile sedan nu mai sunt așa de populare printre iubitorii de vehicule auto.

Sedanul pierde teren în fața SUV-urilor

În ultimii ani, o tendință spre dezvoltare au avut-o SUV-urile care, printre altele, au devenit din ce în ce mai populare. Este mult mai ușor și confortabil să te urci sau să cobori dintr-un SUV, comparativ cu intratul și ieșitul dintr-un sedan. Înălțimea unui SUV te poate proteja în caz de accident, deoarece șoldurile tale vor fi deasupra barelor de protecție ale unei mașini convenționale. În caz de impact lateral, șoldul tău într-un SUV va fi peste zona principală a impactului, ceea ce reduce de obicei leziunile grave.

Achiziționarea unui SUV, mai ales unul second hand, trebuie verificată cu foarte multă atenție, pentru evitarea problemelor neplăcute. Acest lucru poate fi făcut pe checkcardna.com, unde vei afla tot istoricul mașinii pe care ți-o dorești și vei face o achiziție sigură. Vei afla dacă dispune de dotări de înaltă performanță în cazul unui crossover, dotări ce dau posibilitatea unui SUV să frâneze mult mai rapid și sigur în cazul unui eveniment neplăcut.

Un SUV va fi mult mai sigur pe drumurile înzăpezite și pline de nămol, datorită tracțiunii integrale și a gărzii la sol mărite, comparativ cu un sedan, care deși poate dispune de anumite modele cu 4×4, o gardă la sol mică poate afecta condusul. Interiorul spațios al unui SUV și garda la sol ridicată, te va face să te simți mult mai confortabil și la înălțime.

Configurația de tip hatchback este preferată în defavoarea sedanului

Deși sedanul este o mașină confortabilă și elegantă, nu este chiar atât de practică atunci când vine vorba de un portbagaj potrivit. Faptul că cele mai multe sedanuri dispun de o lunetă fixă, face ca depozitarea anumitor obiecte mari în portbagaj să fie una imposibilă. Tocmai din această cauză, foarte mulți se reorientează către mașini hatchback.

Achiziția unui hatchback rulat potrivit, care să nu întâmpine probleme în mișcare și să fie perfect funcțional din toate punctele de vedere, poate fi cercetată prin intermediul verificării seriei de șasiu pe bestvindecoder.com, serie ce îți va oferi informații cu privire la kilometrajul real al mașinii, dar și un raport detaliat cu privire la întregul istoric al mașinii.

Alegerea unei mașini tip hatchback este excelentă pentru cei care vor o mașină ce poate fi parcată mult mai ușor, cu un volum al portbagajului masiv, un design ergonomic și frumos, dar și cu costuri reduse de combustibil. Hatchback-urile sunt mașini compacte, economice și fiabile, se adaptează ușor la condiții dificile de drum și au costuri reduse de întreținere, comparativ cu un sedan, care deși este confortabil, datorită dimensiunilor mai mari și a greutății masive, poate fi mai greu de manevrat în condiții alunecoase de drum sau pur și simplu când vrei să ăl parchezi în loc de parcare nu foarte mare.

Cookies