De ce în București avem atât de multe cazuri de COVID-19? Explicații oferite de managerul Institutului Marius Nasta

09 dec. 2020
171 Afișari
De ce în București avem atât de multe cazuri de COVID-19? Explicații oferite de managerul Institutului Marius Nasta
Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta

În toată țara numărul cazurilor de coronavirus este într-o ușoară scădere, dar în București avem aproape zilnic aproape 2.000 de cazuri de COVID-19. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, explică de ce se întâmplă acest lucru.

Ce a declarat medicul Beatrice Mahler

„E mai bine decât ieri, dar dacă comparăm situația din București cu datele din alte orașe, lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. La Institutul Marius Nasta nu resimțim o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă ca fiind simptomatici”, a declarat Beatrice Mahler pentru Digi24.

Beatrice Mahler a mai adăgat: „E foarte important să vedem care e numărul de laboratoare care fac testare în celelalte orașe și să evaluăm cifrele în acest context. E bine că n-am ajuns la 10.000, că suntem pe un trend ușor descendent, dar trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și e nevoie de multă responsabilitate în ceea ce privește testarea, dar aici trebuie să facem eforturi să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metodele de testare”

Beatrice Mahler oferă explicații posibile pentru numărul mare de cazuri din București

„Suntem la câteva zile de la momentul minivacanței de 1 decembrie, pe care o parte am petrecut-o acasă, o parte în alte localiți. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în aceste minivacanțe. Pe de altă parte, în Capitală se testează mult mai mult și mai mulți locuitori își permit să plătească și să facă teste la cerere. Vedem oam care au posibilități diferite, educație diferită și acces la servicii de sănătate pe care, poate, alte părți ale țării nu le au.

E imprtant să vedem ce avem de făcut în acest moment. Menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor pentru luna decembrie pentru spitalele din București”, a mai spus ea, potrivit Digi24.

Sursă foto: Digi24

Cookies