ÎN BUCUREȘTI

De ce EURO 2020, care se dispută anul acesta, nu se numeşte EURO 2021?

EURO 2020 ar fi trebuit să aibă loc iniţial anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei, devenind, practic, EURO 2020 în 2021.

EURO 2020 începe vineri, 11 iunie, la un an distanţă de la data stabilită iniţial. Chiar dacă turneul final a fost mutat în 2021, numele a rămas în continuare EURO 2020.

UEFA a declarat că numele a fost păstrat pentru a „păstra viziunea competiţiei”

Pentru a schimba numele, este necesară o schimbare de branding şi a tuturor lucrurilor cu însemnele competiţiei, care au fost deja lansate.

Schimbarea numelui în „Euro 2021” ar însemna că orice articol cumpărat de fani anul trecut ar fi devenit inutil.

„În plus, va servi ca un memento al modului în care întreaga familie a fotbalului s-a reunit pentru a răspunde circumstanţelor extraordinare ale pandemiei şi a momentelor dificile prin care Europa şi lumea întreagă au trebuit să treacă în 2020. Această alegere este în concordanţă cu angajamentul UEFA de a face Euro 2020 un eveniment sustenabil şi de a nu genera cantităţi suplimentare de deşeuri. O mulţime de materiale au fost deja produse până la amânarea turneului. O schimbare de nume ar fi însemnat distrugerea şi reproducerea unor astfel de obiecte”, spune UEFA într-un comunicat.

Începând cu data de 11 iunie 2021, când începe EURO 2020, Banca Naţională a României va lansa o monedă de colecţie cu tema Campionatul European de Fotbal 2020.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button