„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, APLAUDAT la Berlinală

de:
12 feb. 2015
1 afișări
„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, APLAUDAT la Berlinală

„DE CE EU?” – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DE LA BERLIN. Premiera mondială a lungmetrajului „Aferim!” a adunat peste o mie de spectatori la singurul film românesc ce candidează la marele trofeu al Festivalului, potrivit Digi24.

Competiţia se anunţă dificilă pentru echipa regizorului Radu Jude. Filme din 20 de ţări au intrat în concurs, iar Teodor Corban, actorul principal care intepretează rolul zapciului pornit în căutarea unui rob fugar, recunoaşte: „Sunt emoţionat şi sunt foarte curios să văd filmul şi reacţia sălii”.

CITEȘTE ȘI: Ce șanse are lungmetrajul „AFERIM!” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

„E probabil cel mai complex proiect la care am lucrat vreodată şi e o recompensă extraordinară să fim cu toţii aici”, a declarat producătorul Ada Solomon. Pelicula a primit recenzii încurajatoare în presa internaţională.

„DE CE EU?” – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DE LA BERLIN. „Sunt foarte fericit că suntem o echipă extraordinară”, a spus regizorul Tudor Giurgiu.

Pe covorul roşu de la Berlin au păşit şi cei 13 reprezentanţi ai echipei de producţie a peliculei „De ce eu?”, care tratează subiectul morţii suspecte a unui procuror idealist, pornit să afle adevărul într-o anchetă de corupţie. Thrillerul politic al regizorului Tudor Giurgiu a fost aşteptat cu nerăbdare de critici.

„Un neamţ îmi spunea: să nu credeţi că e valabil numai la voi ce se întâmplă acolo, este universal valabil”, a povestit criticul de film Irina Margareta Nistor.

„DE CE EU?” – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM DE LA BERLIN. Emoţiile pentru echipele celor două filme româneşti vor creşte până sâmbătă, când se decernează Premiile Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Cookies