De ce este nevoie de muncitori străini din Asia? (P)

de:
27 feb. 2019
2 Afișari
De ce este nevoie de muncitori străini din Asia? (P)

În aceste condiții firmele care se ocupă de recrutarea de forță de muncă din străinătate sunt tot mai active și pe piața din țara noastră. De cele mai multe ori acești muncitori provin din țări cu un nivel de trai sub cel al vieții din Romania, în principal din țări asiatice. Fenomenul este la fel de extins și înalte țări din Europa Centrală.

Jordan River Recruitment este una dintre cele mai importante firme de recrutare muncitori staini de pe piață, ce activează în domeniul selectării și plasării forței de muncă încă de la sfârșitul anilor ’90 în Germania, Olanda, Canada, Israel și acum și în România. Această companie recrutează și plasează angajați străini ce provin din țări cu un nivel de trai mai scăzut decât cel din țara noastră, în principal din Filipine, Nepal, Vietnam, India, Indonezia sau Thailanda. 

Întreg procesul de recrutare muncitor strain din Asia, este unul anevoios, dar extrem de util pentru completarea nevoilor angajatorilor români. Firma se ocupă atât de selectarea și plasarea de personal cât mai calificat și cât mai adaptat nevoilor pieței forței de muncă din Romania, cât și de obținerea tuturor actelor necesare pentru ca acești muncitori să se bucure de condiții legale de muncă. 

Care sunt principalele provocări ale recrutorilor de muncitori străini din Asia? 

Fiind vorba de doua culturi atât de diferite, integrarea și adaptarea acestor angajați este de multe ori o provocare atât pentru recrutori, cât și pentru angajatorii români. Diferențele de mentalitate și de obiceiuri de viață sunt de multe ori atât de mari, încât este destul de dificil de schimbat ceva.

Pentru a asigura o bună comunicare și a garanta angajatorilor că sarcinile de lucru vor fi îndeplinite corespunzător, muncitorii străini au dreptul să beneficieze de un interpret, bun cunăscător, al ambelor limbi și a unei limbi de circulație internațională. Acesta este un liant și un mediator important între angajator și angajați.

Angajatorul are de multe ori obligația de a asigura un bucătar sau condiții de a cumpăra și de a prepara hrană potrivită specificului gastronomic al angajaților.

Prin asigurarea unor condiții de viață și de muncă corespunzătoare, angajatul va avea tot confortul necesar și va fi motivat să lucreze cât mai bine.

De cele mai multe ori acești angajați dezvoltă comunități locale foarte puternice, care pot avea o influență pozitvă asupra evoluției membrilor ei, cât și asupra localnicilor printre care se integrează.

Asigurând toate aceste condiții, un nivel de salarizare mai bun decât cel din țara de proveniență și un trai decent, angajatorii au parte de rezultate de muncă remarcabile și îmbucurătoare. În plus, datorită tradiției, angajații din aceste țări sunt foarte responsabili și muncitori, fiind foarte corecți și eficienți la locul de muncă. 

Compania menține în permaneță legătura atât cu angajatorii, cât și cu angajații, încercând să armonizeze cât mai bine pretențiile cu obligațiile și responsabilitățile ce revin fiecăreia dintre părți. Firma de recrutare se ocupă și de integrarea cât mai rapidă și mai eficientă a noilor veniți în piața muncii din Romania și în asigurarea dezvoltării unor comunități stabile și organizate. De asemene ea poate interveni ori de câte ori observă că nu sunt respectate clauzele contractuale și sunt încălcate drepturile acestor angajați străini.

În România, există multe domenii de activitate în care acești angajați s-au adaptat foarte bine și sunt foarte apreciați. Printre acestea amintim: industria alimetară, construcțiile, industriile de producție, domenii logistice, comerț. 

Așadar importul de forță de muncă din Asia este benefic pentru piața muncii din România, are deja o vechime de peste 10 ani și va continua să crească constant. Acest aport de forță de muncă contribuie la menținerea unor domenii importante și este salutar. 

De ce să apelăm la serviciile de recurutare de muncitori din Asia ai companiei JR Recruitment?

Este o companie multinațională, cu experiență în recrutarea și plasarea de forță de muncă de peste 25 de ani, ce cunoaște foate bine procedurile naționale și internaționale și legislația specifică din domeniu.

Își desfășoară activitatea conform unor valori și principii clare și respectate cu strictețe de-a lungul întregii activități, precum seriozitatea și respectul față de clienți, încredere și standarde de înaltă calitate.

Recrutorii experimentați, care se ocupă cu profesionalism și pricepere de selectarea și de plasarea celor mai potrivite persoane pentru posturile vacante, căutând să răspundă cât mai bine nevoilor angajatorului și cerințelor specifice jobului, reprezintă un factor foare important în alegerea de a lucra cu această companie. 

JR Recruitment este partenerul cel mai potrivit la care să apelați pentru servicii complete de recrutare și plasare de forță de muncă din Asia. 

Cookies