BAZAR

De ce este fitness-ul esența unei stări generale de bine?

Experientele ne-au invatat ca cea mai potrivita persoana ca aspect ar putea sa nu fie cea care te impresioneaza cu nivelul sau de fitness. Deci, nu are rost sa ai opinii nerealiste despre fitness. In ceea ce priveste fitness-ul, sanatatea inimii tale este extrem de importanta. Probabil, iti lipseste un corp cu aspect tipic „potrivit”. Dar asta nu inseamna ca nu sunteti in forma. Poti fi in forma indiferent de aspectul corpului tau. Exercitiile de cardio pot fi adevarata masura pentru fitness. Daca sunteti cu adevarat seriosi cu privire la fitness, atunci trebuie sa va canalizati energiile pentru a imbunatati sanatatea inimii voastre. Cand inima ta este sanatoasa, vor urma si alte aspecte precum capacitatea pulmonara crescuta, oasele puternice, muschii puternici, pierderea in greutate etc.

Intelegerea conceptului de fitness

In lumea de azi, obsedata de fitness, conceptul de fitness s-a complicat. Conform definitiei de baza, fitness-ul se refera la abilitatea ta de a-ti desfasura activitatile zilnice fara oboseala. O persoana in forma va putea sa isi indeplineasca treburile cu vigilenta si vigoare. Pe vremuri, oamenii aveau aceasta abilitate. Toti erau activi fizic. Toti erau in forma. Deci, nu a fost nevoie sa vorbim despre fitness. Totusi, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Bolile si stilului de viata au devenit frecvente in aceste zile. Facem activitati foarte putin fizice, deoarece slujbele noastre ne obliga sa ramanem lipiti de scaunele noastre toata ziua cu zero activitate fizica. Si asta a contribuit la multe boli ale stilului de viata. Nu este de mirare de ce vorbim mai mult despre fitness in aceste zile, deoarece suntem cu totii ingrijorati de nivelurile noastre de fitness. Lipsa de activitati fizice ne-a facut susceptibili la tot felul de probleme de sanatate.

Semnificația activitatii de fitness

Stilul de viață sedentar a făcut loc multor boli. Și oamenii și-au dat seama de semnificația exercițiilor fizice obișnuite pentru a rămâne în formă. Cu toate acestea, nu prea mulți sunt capabili să o urmeze, având în vedere stilul de viață agitat. Dacă doriți să stați departe de multe boli, atunci este important să faceți exerciții cardio în mod regulat. Aceste exercitii pot avea loc atat la sala cat si acasa fie prin exercitii simple sau prin utilizarea unor echipamente precum benzi de alergare, diferite aparate multifunctionale sau biciclete de fitness pentru cardio. După cum știm cu toții, bolile de inimă au fost unul dintre notorii ucigași tăcuți. Accidentul vascular cerebral, diabetul, cancerul de colon etc. sunt alte boli care sunt legate de lipsa de fitness. Există o mulțime de beneficii pentru exerciții fizice regulate. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, vă veți putea controla și greutatea. La rândul său, vei putea lupta și cu îmbătrânirea.

Beneficiile psihologice ale exercițiului fizic 

Exercitiul fizic are si multe beneficii psihologice. Când faci exerciții fizice, eliberam endorfine hormonale de stimulare, ceea ce reduce semnificativ stresul. Și vă va ridica starea de spirit. Are și capacitatea de a lupta împotriva depresiei. Dacă sunteți unul dintre acei impatimiti de fitness care faceti exercitii zilnic, atunci veți avea o atitudine pozitivă față de viață. De asemenea, ai tendința de a avea o mai bună stimă de sine. Exercitiile fizice iti ofera un somn mai bun noaptea. Niciodată nu vă plângeți de oboseală. Nu în ultimul rând, exercițiile fizice obișnuite îți pot îmbunătăți memoria.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button