De ce este fadă la gust mâncarea din avion

de:
10 apr. 2014
1 Afișari
De ce este fadă la gust mâncarea din avion

„Cand calatoresti la mare altitudine, gustul pe care il simti nu este la fel ca atunci cand te afli in restaurant”, sustine Peter Wilander, managing director al serviciilor de la bord de la compania aeriana Delta Air Lines, citat de Fastcodesign.com.

Calitatea alimentelor si a ingredientelor nu este de vina atunci cand iei masa in avion. De vina este, de fapt, locul in care mananci, care se afla la 10.000 metri inaltime. Astfel, diferenta de gust a fost demonstrata de un institut de cercetare din Germania, care a stabilit, print-un studiu din 2010, ca o mancare gustoasa servita in restaurant devine „atat de banala in aer”, potrivit Business Insider.

Alimentele si ingredientele isi pastreaza proprietatile si calitatea la inaltime. Insa, de vina suntem chiar noi, pasagerii, tocmai pentru ca la mare altitudine perceptia noastra fata de gusturile sarat si dulce scade cu 30%.

Cabinele de avioane sunt presurizate cu un nivel extrem de scazut de umiditate, de doar 4%. Umiditatea care exista in cabina provine din respiratia persoanelor prezente acolo. In acelasi timp, umiditatea scazuta usuca alimentele mai repede decat se intampla pe pamant. Din moment ce mirosul si umiditatea sunt aspecte importante ale modului in care percepem gustul, atunci se intampla ca fripturile sa fie mai putin gustoase in avion decat in restaurant, notează wall-street.ro.

Cookies