De ce este disperat protestatarul de la Primăria lui Vanghelie: M-am împrumutat la cămătari

de:
11 sept. 2012
De ce este disperat protestatarul de la Primăria lui Vanghelie: M-am împrumutat la cămătari

„Mă caută cămătarii. Sunt ascuns că mă caută ceilalţi să-mi ia capul şi mie. Celălalt a murit din cauză a ce s-a întâmplat la Primărie şi pe mine mă caută să mă omoare, am primit o sută de ameninţări până acum, să tac din gură, să nu spun nimic”, a declarat protestatarul, citat de rtv.net

Bărbatul a povestit că, împreună cu partenerul lui de afaceri, a subcontractat lucrări pentru primărie. De anul trecut, nu ar mai primit niciun ban în schimb.

„Noi am fost subantreprenori la o firmă din Sectorul 5 care lucra pentru primărie şi nu ne-a mai dat banii. Până la urmă a venit să ne ia casele. Pe 15 trebuia să eliberăm casa, iar noi banii trebuia să-i primim de anul trecut, din iunie, avem contract”, a mai spus acesta.

Ca să poată termina lucrările, cei doi s-au împrumutat cu 130.000 de euro.

În cursul zilei de luni, doi bărbaţi au ameninţat că îşi dau foc în faţa Primăriei Sectorului 5 pentru că nu au reuşit să intre în audienţă la primarul Marian Vanghelie, deşi au cerut acest lucru de peste un an. Ei au lucrat pe şantiere ale Primăriei de reabilitare termică a blocurilor, ca subantreprenori, dar nu şi-ar fi primit banii.

Scandalul a izbucnit în jurul orei prânzului când doi bărbaţi au venit înarmaţi cu butelii pe gaz, au pornit focul cu un aprinzător şi au ameninţat că se autoincendiază. În timpul incidentului, unul dintre protestatari a făcut stop cardio-respirator şi a decedat în scurt timp la spitalul Colţea

În replică, reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu există înregistrată nicio cerere de intrare în audienţă la primarul Marian Vanghelie. 

Bărbatul decedat a fost sancţionat cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice însă amenda sa va fi anulată. În schimb, celălalt protestatar a fost dus la Poliţie pentru audieri, însă acesta a refuzat să declare care sunt motivele ce au condus la gestul extrem din faţa Primăriei Sectorului 5.