ȘTIRI

PONTA- OFIŢER ACOPERIT SIE: De ce era poreclit Victor Ponta „Ambasadorul” de colegii procurori

PONTA- OFIŢER ACOPERIT SIE:

În perioada 1997-2001, premierul Victor Ponta a urmat mai multe cursuri şi stagii de pregătire în străinătate, potrivit CV-ul publicat pe site-ul Guvernului. Astfel, acesta a călătorit în această perioadă în SUA, Italia, Grecia şi Marea Britanie. Într-un CV mai vechi apăreau şi Franţa şi Cehia. 

În mediul juridic, premierul este considerat un procuror mediocru fără a avea în mapa sa profesională vreun caz mare investigat. În schimb, foştii săi colegi din Parchete îşi amintesc că Ponta era un abonat al conferinţelor şi plecărilor în străinătate. Astfel, Ponta ar fi primit, de la colegi, porecla de Ambasadorul, informează Gândul.info.

PONTA- OFIŢER ACOPERIT SIE:

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că premierul Victor Ponta este ofiţerul acoperit la care a făcut referire. Concret, şeful statului a precizat că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

„Victor Ponta trebuie să recunoască că, în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Sunt gata să o demonstrez”, a anunţat Băsescu, invitat la Realitatea TV.

În 1997, an indicat de preşedinte pentru începutul presupusei activităţi conspirate a lui Ponta la SIE, actualul premier era procuror la Parchetul Judecătoriei Sector 1. În acea perioadă şi până în 2004 procurorii se supuneau Legii 92/1992 care menţiona ce interdicţii au magistraţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button