De ce e poluare în București? Ministrul Mediului: Unii bucureșteni încă se încălzesc cu lemne, ca-n anii 1700

12 nov. 2020
8 afișări
De ce e poluare în București? Ministrul Mediului: Unii bucureșteni încă se încălzesc cu lemne, ca-n anii 1700
Ministrul Mediului: În București, oamenii încă se mai încălzesc cu lemne, ca în anii 1700

Poluarea din București este cauzată, în principal, de trafic şi de încălzirea rezidenţială, în condiţiile în care există bucureşteni care încă ard lemne şi tot felul de materii pentru a se încălzi, la fel ca în anii 1700, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Fechet, citat de Agerpres, a făcut declarația la Forumul Virtual de Energie Verde. „Principalele surse de poluare în Capitală sunt traficul, încălzirea rezidenţială şi, din când în când, arderi ilegale din proximitatea Bucureştiului. Aşa cum am anunţat din prima zi, Ministerul Mediului va lua în serios aceste fenomene şi voi fi un duşman declarat al arderilor ilegale. Acestea sunt mai uşor de stăpânit, te duci acolo, stingi incendiul şi rezolvi problema. Dar, când vorbim de încălzirea rezidenţială, aici va trebui împreună cu Guvernul şi primarul general să avem o discuţie, întrucât încălzirea rezidenţială generează foarte multă poluare”, a declarat Fechet.

Încălzirea ca acum 300 de ani, „o cauză importantăa poluării”

Ministrul Mediului a continuat: „Din păcate, dacă o să analizaţi clasamentul marilor capitale ale UE, Bucureştiul este printre puţinele capitale sau poate singura unde încă există încălzire rezidenţială cu lemne de foc, exact aşa cum se întâmpla la 1700. În acelaşi fel se încălzesc o parte din locuitorii municipiului Bucureşti şi din zonele limitrofe, pentru că atunci când este poluare în Bucureşti ea nu vine doar din municipiu, ci avem o aglomerare urbană”

Ministrul Mediului declară că e nevoie de soluţii serioase de finanţare şi de decizie politică pentru încălzirea centralizată, astfel încât să înceteze total încălzirea rezidenţială pe lemne sau de alte materiale, inclusiv plastic.

 

Cookies