De ce criterii ar trebui să ţii cont când cumperi un scaun gaming (P)

De ce criterii ar trebui să ţii cont când cumperi un scaun gaming (P)

Hai să vedem de ce criterii ar trebui să ţii cont când alegi un scaun gaming!

Stabileşte tipul scaunului de care ai nevoie

Sunt mai multe tipuri de scaune gaming şi ar trebui să ştii exact care dintre acestea ţi se potriveşte. Iată care sunt acestea:

Scaune pentru jocuri PC – seamănă cu un scaun de birou, dar oferă mult mai mult confort şi opţiuni de reglare. De asemenea, poate fi dotat cu funcţii suplimentare precum difuzoarele încorporate în tetiera.

Scaune pentru jocuri de consolă – nu au roti sau picioare şi se pun direct pe podea. Întrucât sunt foarte confortabile, oferă spaţiul ideal pentru jucătorii împătimiţi. Se pot balansa şi sunt dotate cu buzunare speciale pentru controlere.

 

Scaune cu bază pivotantă – mai sunt numite şi scaune hibride. Sunt dotate cu monitoare, difuzoare sau volane şi creează un spaţiu dedicat jocurilor. Înainte de a-l cumpăra, asigură-te că este compatibil cu consola ta de jocuri.

Acum, după ce ştii care sunt tipurile de scaune gaming, hai să vedem ce caracteristici ar trebui să ai în vedere când faci achiziţia.

Să aibă cotiere confortabile

Ştii că vei petrece mult timp în acest scaun şi că braţele au nevoie de un suport adecvat pentru a nu obosi. Cotierele unui scaun de gaming sunt esenţiale pentru a-ţi asigura sprijinul necesar mai multor ore de joc şi a evita tensionarea braţelor, a umerilor şi a gâtului şi durerile la nivelul acestora.

Alege un scaun gaming cu cotiere reglabile astfel încât să îl poţi adapta uşor pentru necesităţile tale.

Să ofere suport adecvat pentru spate

Este esenţial că scaunul de gaming să ofere confort maxim şi să fie cât mai ergonomic pentru a susţine adecvat coloana. Astfel, chiar dacă te vei juca mai multe ore la rând, scaunul va reduce tensiunea musculară promovând o postură corectă şi nu vei avea probleme cu durerile de spate.

Alege un model cu suport reglabil de spate pe care să îl poţi configura exact după conformaţia şi necesităţile tale!

Să aibă încorporate diverse funcţionalităţi

Tot pentru a avea asigurată poziţia perfectă pentru mai multe ore în fata PC-ului sau a consolei, poţi lua în considerare un model da scaun gaming cu suport pentru picioare. Sau, pentru o experienţă mai intensă, cu difuzoare încorporate în tetiera sau intrări Bluetooth sau pentru căşti. Orice funcţionalitate suplimentară îţi poate completa experienţa de joc într-un mod incredibil!

Să fie realizat din materiale de calitate

Dacă tot investeşti într-un scaun gaming, ar fi inteligent să alegi un model realizat din materiale de calitate, rezistente şi durabile! Poţi alege scaune acoperite cu piele – sunt extrem de durabile, sau acoperite cu material textil – sunt foarte confortabile şi asigură o bună ventilaţie a aerului astfel încât să nu te supra încălzeşti în timpul jocului.

De asemenea, verifică materialele din care sunt confecţionate piciorul, rotile sau cotierele şi asigură-te că sunt suficient de solide pentru a-ţi susţine greutatea.

Să arate cât mai bine

Acum, dacă tot investeşti într-un scaun de gaming în care vei petrece multe ore, ar fi minunat să îţi placă şi să fie suficient de chic şi elegant pentru stilul tău de joc. De data aceasta ar trebui să ţii cont de culoare şi formă – dacă preferi jocurile dure, alege un scaun negru, iar pentru cele sportive poţi alege ceva pe roşu.

De ce merită să cumperi scaune gaming?

Chiar dacă vei plăti puţin mai mult pentru un scaun gaming, este o investiţie inteligentă în confort, durabilitate şi funcţionalităţi suplimentare care vor duce experienţa de joc la un nivel superior.

Un scaun de gaming bine ales este un adevărat susţinător pentru pasionaţii de jocuri!

sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1598550473359-433795503a0f?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=750&q=80