De ce crede şefa cu Volvo din Primărie că merită locuinţă socială

de:
28 apr. 2011
1 Afișari
De ce crede şefa cu Volvo din Primărie că merită locuinţă socială

Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti au respins joi prin vot lista de beneficiari de locuinţe sociale propuse de Comisia de Evaluare a situaţiilor sociale deosebite, care includea angajaţi ai Primăriei. 25 de consilieri au votat pentru listă, iar 22 s-au abţinut, dar pentru trecerea proiectului era nevoie de două treimi din totalul de consilieri.

Lista de repartizare a locuinţelor sociale achiziţionate sau construite din fondurile proprii ale Municipiului Bucureşti, propusă de către Comisia de Evaluare a situaţiilor sociale deosebite în care se regăsesc bucureştenii solicitanţi de locuinţe sociale cuprinde 17 beneficiari. Dintre aceştia nouă sunt persoane evacuate din locuinţe, iar alţi opt, angajaţi ai Primăriei Capitalei. Între angajaţii Primăriei care ar merita locuinţă socială se află şi Mirela Ercuţă, care deţine, conform declaraţiei de avere, o maşină Volvo S40, bijuterii de 5.000 de euro şi un teren agricol în Brăila.

După publicarea situaţiei de siteul B365.ro, subiectul a declanşat dezbateri furioase în Consiliul General al Municipiului Bucureşti de joi. De altfel, Comisia Juridică din Primăria Capitalei s-a întrunit de îndată şi a demarat o anchetă pentru că directoarea de la Direcţia Spaţiu Locativ din Primarie, Carmen Ivănoiu, nu a informat consiliul asupra listei şi criteriilor pe care au fost incluşi angajaţii Primăriei pe lista posibililor beneficiari de locuinţe sociale – conform consilierului PNG Aurelian Bădulescu.

Șefa de serviciu Mirela Ercuţă a explicat, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti de joi, de ce crede că merită o locuinţă socială: „Maşina Volvo nu mai valorează nici măcar 4000 de euro cu cât am achiziţionat-o. A fost cumpărată cu 125.000 de km in 2007. Veniturile mele au fost, în ianuarie 2010, 1300 lei, în februarie 1100, martie 1185, aprilie 1085, in iulie 910, în august 851,am fost promovată  în noiembrie la 2500. Am un soţ care munceşte doar de câteva luni, şi stau în chirie din 2001. Mama are pensie de 300 de lei, şi tot salariul se duce pe medicamente. Am grijă de frate şi de bunică” – a spus Mirela Ercuţă.

Doru Giugula, consilier PSD, a declarat: „Ceea ce nu înţeleg este de ce faptul că eşti angajat în Primărie te pune pe lista de priorităţi. Locuinţa socială este o locuinţă pentru persoanel în vârstă şi evacuate, care au 4 copii în întreţinre şi locuiesc pe stradă, nu au nicio legătură cu ceea ce este pe această lista. Nu este permis ca o doamnă care a venit din 2007 in primărie să fie înaintea unuia care a făcut cere în 1992.” Colegul său, Victor Stan, l-a susţinut: „Într-o democraţie, a cere o locuinţă nu ar fi o problememă, dar într-o democraţie în care sunt mii de săraci este o problemă să oferi locuinţă unei persoane care are Volvo, chiar şi la second-hand. Cred că ar trebui să faceţi o analiză atentă. Dar dacă sunt oameni cu venituri de 300 milioane lei pe an este prea mult. Cred că ar trebui să analizaţi mai bine situaţia. Băniesc că sunt şi alţi nefericiţi care ar merita case, care nu au Volvo” – a spus consilierul PSD.

Consilierul Giugula a propus un amendament ca angajaţii primăriei să fie scoşi de pe lista cu locuinţe sociale, dar amendamentul a fost respins. Consilierul Stan a propus scoaterea Mirelei Encuţă de pe listă, dar şi acest amendament a fost respins prin votul consilierilor.

Primarul general Sorin Oprescu i-a luat însă apărarea Mirelei Ercuţă, cu toate că pare greşit informat referitor la salariul acesteia.  „Nu poţi să excluzi pe cineva care are nevoie socială în detrimentul altcuiva. Conform unei hotărâri de consiliu date cu 3 ani în urmă , toţi aceşti oameni sunt prezentaţi consiliului, după ce au trecut prin furcile caudine ale unei comisii formate din 14 oameni care au făcut anchetă socială după care au analizat, au prezentat toate cazurile şi după aceea le aduc în faţa Consiliului. Și acesta este de acord sau nu. În ceea ce o priveşte pe doamna Mirela Ercuţă au fost cereri nesatisfăcute la oameni care au o situaţie dificilă. ” – a spus Oprescu.

Cookies