De ce nu pot fi spălate unele străzi din Centrul Vechi, conform primarului Negoiță

de:
14 mai 2013
0 Afișari
De ce nu pot fi spălate unele străzi din Centrul Vechi, conform primarului Negoiță

„Am de gând să sesizez Primăria Generală, să vină să reglementeze problema întâlnită pe câteva străzi unde pavajul este prost făcut. În Centrul Vechi există un aspect de murdar din cauza acestui nisip care iese în permanenţă dintre pietre şi care ar fi trebuit să fie de fapt beton. Oriunde este pavat trebuia să fie ciment, astfel încât să putem intra cu utilajele să facem curat”, a declarat primarul Sectorului 3, duminică, la sfârşitul unei acţiuni de salubrizare în această zonă a Bucureştiului.

Acţiunea a vizat o curăţenie mai amănunţită a străzilor din Centrul Vechi al Capitalei, având în vedere finalizarea programului pentru curăţenia de primăvară şi pregătirea pentru deschiderea sezonului estival, informează Gândul.info.
Acţiunea de salubrizarea a vizat și primele străzi date în folosinţă în Centrul Istoric după reabilitare. Pe unele dintre aceste străzi pavajul nu este betonat, plăcile având între ele ele straturi de nisip. Edilul Sectorului 3 a arătat că în acele locuri utilajele de curăţenie nu pot spăla strada, pentru că în urma lor rămâne nisipul dintre pietre. Robert Negoiţă a făcut o comparaţie între acele porţiuni de stradă şi celelalte zone din Centrul Istoric unde pavelele de piatră sunt prinse cu beton.

„Este inadmisibil. Eu aici am muncit cinci minute ca să fac curăţenie pe trei metri pătraţi, iar în urmă a rămas un dezastru, din cauza faptului că pavajul este făcut prost şi din cauza faptului că în mod normal aici ar fi trebui să fie beton. Este o treabă făcută prost de cei care au făcut pavajul în Centrul Vechi”, a mai spus Robert Negoiţă, după ce a încercat să spele cu un utilaj o porţiune din strada Nicolae Tonitza.

De asemenea, Robert Neegoiţă a discutat cu reprezentanţii firmei Rosal, care asigură curăţenia pe străzile din Centrul Vechi, pentru includerea în programul de salubrizare a mobilierului urban, respectiv băncile şi stâlpii de iluminat, precizând că va cere suplimentarea coşurilor de gunoi din această zonă.

Reprezentantul firmei Rosal a explicat că, în mod normal, curăţenia pe arterele care alcătuiesc Centrul Vechi al Capitalei este asigurată în trei schimburi de către zece operatori de curăţenie şi utilajele aferente.

Acesta a precizat că pentru această acţiune specială de curăţenie au fost folosite 15 utilaje şi 30 de angajaţi.

Cookies