De ce au loc mare parte dintre accidentele rutiere în București. Toni Greblă: 20% sunt produse de traversări neregulamentare, iar 19% de neacordări de prioritate

20 ian. 2023
186 Afișari
De ce au loc mare parte dintre accidentele rutiere în București. Toni Greblă: 20% sunt produse de traversări neregulamentare, iar 19% de neacordări de prioritate
De ce au loc mare parte dintre accidentele rutiere în București. Toni Greblă: 20% sunt produse de traversări neregulamentare, iar 19% de neacordări de prioritate | Sursa foto: B365.ro
Toni Greblă a transmis, pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Municipiului București, care sunt cele mai frecvente cauze pentru care au loc accidente rutiere în București.

Prefectul capitalei a participat joi, 19 ianuarie 2023, la prezentarea bilanțului pe anul trecut al Brigăzii Rutiere București. Acesta a făcut apel la profesionalismul angajaților din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a acorda sprijin Poliției Române și a îmbunătăți imaginea agenților prin munca depusă.

Accidente rutiere în București- procent crescut

Angajații Brigăzii Rutiere depun unele dintre cele mai dificile și intense sarcini la nivelul Capitalei. Dezvoltarea acestei instituții, care operează la nivel teritorial, este necesară pentru siguranța cetățenilor, declară Toni Greblă.

Anul 2022 a fost marcat de producerea numeroaselor accidente care au avut loc din cauza intensificării traficului în Capitală. Pe lângă asta, alte două motive ce au ieșit în evidență sunt pentru care au loc incidente în traficul din București sunt:

  • 19% dintre accidente au fost cauzate de neacordarea de prioritate pe trecerile de pietoni,
  • 20% dintre accidente au fost înregistrate pe baza traversării neregulamentare pe carosabil a pietonilor.

Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în așa fel încât să sporim informarea participanților la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificați și activitățile de informare în școli, pentru că în familie, dar și în unitățile de învățământ începe educația pentru a circula fără a-ți pune viața în pericol, transmite prefectul angajaților din Brigada Rutieră.

Te-ar mai putea interesa și: 

Este nevoie de o mai bună colaborare între poliție și autoritățile locale

Toni Greblă s-a arătat dispus să contribuie, în limita atribuțiilor avute, la îmbunătățirea activității desfășurate de către Brigada Rutieră București.

În întreaga mea activitate, am încercat să contribui la întărirea prestigiului Poliției și polițiștilor. Brigada Rutieră București are un colectiv tânăr, a cărui activitate din anul precedent o apreciez foarte mult. Trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a reuși să atragem la nivelul Poliției oameni foarte bine pregătiți, care să facă față unor sarcini complexe, a declarat Toni Greblă.

Prefectul mai pune în evidență și importanța unei mai bune colaborări între organele legii și autoritățile locale, precum Primăria Municipiului București, Primăriile de Sector și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Din cauza numeroaselor șantiere deschise la nivelul Capitalei, Toni Greblă menționează necesitatea unei modalități de supraveghere a cetățenilor pentru a nu se expune pericolelor unui eventual incident.

Cookies