ȘTIRI

De ce au fost parcate 70 de maşini de poliţie, nou-nouţe, în Pantelimon şi cât timp rămân acolo

Autoturismele mărcile Dacia Logan şi Dacia Duster au fost cumpărate în baza unui acord încheiat între Guvernul României şi cel al Elveţiei şi sunt destinate satelor în care locuiesc rromi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic, informează Evz.ro

Finanţarea instruirii agenţilor de proximitate şi dotarea lor, inclusiv cu maşinile sosite, ieri, în Bucureşti a fost făcută din banii alocaţi, în cea mai mare parte de elveţieni. Bugetul alocat este de 2.317.647 CHF, din care 347.646 CHF contribuţie naţională. Cele 70 de autoturisme vor fi preluate, astăzi, de reprezentanţii a 30 de inspectorate din ţară.

„Partenerii elveţieni sunt cei care, pe baza experienţei pozitive pe care o au în domeniu, asigură expertiza necesară derulării proiectului. Astfel, vor fi realizate studii referitoare la relaţia dintre poliţie şi comunitate în mediul rural, precum şi asupra bunelor practici referitoare la poliţia de proximitate şi grupurile minoritare la nivel european”, preciza Poliţia Română, într-un comunicat remis la sfârşitul anului trecut.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button