De ce au decis magistraţii să-l elibereze pe Dumitru Dragomir

de:
10 apr. 2014
0 Afișari
De ce au decis magistraţii să-l elibereze pe Dumitru Dragomir

DUMITRU DRAGOMIR. Acestea sunt o parte din motivele pentru care judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Bucureşti a decis că fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi cercetat în stare de libertate în dosarul în care este acuzat de delapidare şi spălarea a trei milioane de euro, scrie adevarul.ro.

DUMITRU DRAGOMIR. „A adoptat în mod constant o atitudine cooperantă, punând la dispoziţia organului de urmărire penală mai multe documente şi înregistrări necesare pentru justa soluţionare a cauzei”, a mai menţionat magistratul Alexandru Nestor în motivarea sentinţei de luni 7 aprilie.

DUMITRU DRAGOMIR. DOSARUL LPF. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a fost reţinut de procurorii bucureşteni, luni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Mihai Corbu, partenerul lui DUMITRU DRAGOMIR, a fost reținut, luni după-amiază.

DUMITRU DRAGOMIR. DOSAR LPF Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Dragomir a fost audiat în acest dosar la Poliţia Capitalei.

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, a arătat anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB).

Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu şi Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere fictive, în scopul însuşirii sumei, potrivit procurorilor bucureşteni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, luni au fost reţinuţi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC C.P. SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat, în scopul însuşirii sumei anterior menţionate, arată procurorii.

Cookies