Superputerea secretă a câinelui sau a pisicii tale. Te-ajută și când prietenii pot da greș

08 mai 2023
255 afișări
Superputerea secretă a câinelui sau a pisicii tale. Te-ajută și când prietenii pot da greș
De ce animăluțul tău te poate ajuta să treci peste momentele de depresie și anxietate. Imagine simbol: Pixabay

Articol susținut de The Vets.

Depresia și anxietatea pot fi copleșitoare. Este bine să apelăm mereu la ajutorul specialiștilor, să nu neglijăm stările depresive sau de anxietate gândindu-ne că trec de la sine și să cerem ajutorul de fiecare dată când ne confruntăm cu momente grele. Este important și să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne ușura stările și a depăși momentele dificile.

Animăluțul te poate ajuta să treci peste momentele de depresie și anxietate

În cazurile de depresie, simțim tristețe, neajutorare și pierdere a interesului sau plăcerii în activitățile obișnuite. În cele mai grele momente, un prieten blănos poate fi alături de tine.

Numeroase studii arată că animalele de companie oferă multe beneficii pentru sănătatea emoțională și mentală a oamenilor, însemnând o formă naturală de terapie eficientă în multe cazuri.

Interacțiunea cu animalele de companie poate reduce nivelul de stres și anxietate, poate îmbunătăți starea de spirit și poate crește nivelul de oxitocină, un hormon care joacă un rol important în legăturile sociale.

Atingerea și mângâierea unui animal de companie poate reduce tensiunea arterială și poate crește sentimentul de relaxare și confort. Nu degeaba sunt numeroase terapii bazate pe interacțiunea cu animalele, chiar și în spitale, fiind dovedit efectul benefic pe care acestea îl au asupra stării emoționale.

Animalele de companie oferă iubire necondiționată. În timp ce alți oameni pot fi complicati și poate dificil de înțeles în anumite momente, animalele de companie sunt simple și sincere. Ele nu judecă și nu critică, ci oferă dragoste necondiționată, un sentiment reconfortant în momente dificile.

Un lucru esențial, cu efecte imediate, este că animalele de companie necesită grijă și atenție. În timpul episoadelor de depresie, poate fi greu să găsești motivația pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice. Totuși, animalele de companie necesită îngrijire regulată, cum ar fi hrănirea, curățarea și exercițiile fizice. Aceste sarcini te pot ajuta să-ți stabilești un program zilnic, oferind în același timp și satisfacția și responsabilitatea de a avea grijă de cineva.

Imagine simbol: Pixabay
Imagine simbol: Pixabay

Blănoșii încurajează activitatea fizică

Animalele de companie încurajează activitatea fizică, unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru depresie. În special când vorbim de câini, plimbarea necesară poate fi motivația necesară de a ieși din casă, de a face câțiva pași în aer liber și de ce nu, de a face un pic de mișcare prin joacă sau alergat.

În timp ce animalele de companie pot fi o terapie eficientă pentru depresie, este important să ții cont de nevoile animalului și să îi oferi îngrijire adecvată. Vizitele regulate la cabinetul veterinar sunt esențiale, la fel și respectarea recomandărilor medicale. Iar grija și responsabilitatea pentru animăluț pot fi un motiv bun să nu te lași copleșit.

Medicii The Vets spun că, nu de puține ori, persoanele care vin cu animăluțele lor la una dintre cele patru clinici din București povestesc despre momente încărcate emoțional în care blănoșii dragi le-au fost cel mai apropiat sprijin și i-au scos din situații emoționale ce păreau fără ieșire. Cum spunea cineva, iubirea lor vindecă, e cea mai pură formă de prietenie și apropiere.

Cookies