De ce a fost condamnată fosta directoare de la Bolintineanu, în dosarul FRAUDĂ LA BAC

de:
15 mart. 2015
0 Afișari
De ce a fost condamnată fosta directoare de la Bolintineanu, în dosarul FRAUDĂ LA BAC

  „Este adevărat că inculpata nu a promis în mod expres vreunei persoane că va determina comisia de bacalaureat să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, însă la fel de adevărat este că inculpata a lăsat să se înţeleagă că banii care trebuiau strânşi pentru «protocol» erau destinaţi «sensibilizării comisiei de examinare», ceea ce echivalează cu intervenţia, de altfel dovedită a acesteia, pe lângă membrii comisiei aşa încât sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii”, arată magistraţii în motivarea deciziei de condamnare citată de adevarul.ro.

 

În documentul citat, magistraţii subliniază că „pedeapsa nu trebuie să fie percepută de Costica Vărzaru drept o răzbunare din partea societăţii pentru că a greşit”.  

„Pedeapsa trebuie să trezească rezonanţe în plan psihologic şi să conducă în final la redarea sa societăţii. Pedeapsa poate fi corectivă numai dacă este retributivă, dacă ţine seama de latura morală a omului, de capacitatea sa de a-şi analiza faptele şi de a se hotărî pentru o conduită compatibilă cu interesele societăţii”, conform motivării.

 Judecătorii au mai precizat că faptele fostei directoare sunt caracterizate de un grad de pericol social „relativ mediu”.  

„Atitudinea acesteia faţă de faptă şi urmările produse relevă o periculozitate socială redusă, dar şi posibilitatea reeducării chiar fără privare de libertate, aplicarea pedepsei reprezentând un avertisment extrem de serios de natură a sta la baza schimbării mentalităţii eronate a inculpatei”, conform motivării Curţii de Apel Bucureşti.  

Costica Vărzaru, condamnată la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare   Pe 3 februarie, fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală a fost condamnată definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat din 2013.

Cookies