ARHIVA B365

DE CE a fost schimbat din funcţie şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă. CINE e noul şef IGPR

Șeful Poliției Române a fost schimbat din funcție, printr-o decizie a primului ministru Viorica Dăncilă, publicată, marți, în Monitorul Oficial. În decizia premierului se arată că la baza acestei hotărâri se află atât cererea chestorului Alexandru Cătălin Ioniță de încetare a împuternicirii, , înregistrată la MAI pe 18 iunie, cât și o adresă transmisă de Ministerul Afacerilor Interne, pe data de 22 iunie 2018.

În aceeași decizie se arată că la comanda Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), cu rangul de secretar de stat, a fost numit chestorul Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră.

Referitor la decizia de schimbare a șefului Poliției Române publicată, astăzi, în Monitorul Oficial, Ministerul Afacerilor Interne a transmis următoarele precizări: „Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Cătălin Ioniță, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcția de inspector general al Poliției Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcția de inspector general al Poliției Române a chestorului general de poliție Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră. Chestorul general de poliție Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, poziție din care a coordonat inclusiv activitatea Poliției Române. Chestorul principal Cătălin Ioniță a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni”.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button