De ce a fost respinsă cererea USB de renumărare a voturilor. Motivarea Biroului Electoral Sector 1

de:
08 iun. 2016
0 Afișari
De ce a fost respinsă cererea USB de renumărare a voturilor. Motivarea Biroului Electoral Sector 1

„Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul i-au fost asigurate toate condiţiile legale de reprezentare în cadrul procesului electoral, lipsa de diligenţă a acestora neputând fi imputată Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 – Sector 1.

Biroul mai reţine că renumărarea voturilor în integralitatea lor din mai multe secţii de votare nu are un temei legal, respectiv Legea 115-2015 nu prevede această soluţie tocmai pentru că a lăsat deschisă calea delegaţilor de a formula întâmpinare prin care să arate aspecte punctuale ce privesc nerespectarea legii.

Biroul mai reţine că Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul invocă motive prezumtive de nelegalitate, fără a arăta în mod concret care sunt acestea, invocând anumite date statistice fără însă a observa din datele statistice publice că au existat secţii de votare în care Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul a avut mult mai multe voturi exprimate faţă de candidatul Alianţri PSD+UNPR după cum în multe secţii de votare candidatul Alianţei PSD+UNPR a avut mai multe voturi faţă de candidatul USB.

Biroul constată că Partidul Uniunea Salavţiu Bucureştiul nu a prezentat niciun temei concret din care să rezulte conivenţa tuturor membrilor şi persoanelor implicate în procesul electoral sau de natură să înfrângă toate garanţiile instituite de lege„, se arată în motivarea deciziei Biroului electoral de sector, potrivit digi24.ro

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) de renumărare a voturilor în 18 secții de Sectorul 1 a fost respinsă ieri de Biroul Electoral de Sector.

„Vom contesta la Biroul Electoral Central decizia luată la nivelul Biroului Electoral de Sector”, a declarat Clotilde Armand în această dimineaţă la RFI. Candidata USB susţine că, în funcţie de soluţia pe care o va da BEC, este pregătită să meargă chiar mai departe.

USB contestă decizia Biroului Electoral sector 1 prin care a fost respinsă cererea de renumărare a voturilor în 18 secţiii. Liderul Uniunii, Nicuşor Dan, a anunţat că hotărârea  va fi atacată la Judecătoria Sector 1, în timp ce Clotilde Armand a precizat că, în cursul zilei, va fi depusă o contestaţie şi la Biroul Electoral Central.

Liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, pentru News.ro, că decizia de respingere a cererii de renumărare în 18 secţii a voturilor pentru alegerea primarului în Sectorul 1 va fi atacată la Judecătoria Sector 1, instanţa care validează procesul verbal privind rezultatul final al alegerilor.

La rândul său, Clotilde Armand  a spus, la RFI, că USB va contesta la Biroul Electoral Central decizia luată de Biroul Electoral de Sector.

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din sectorul 1 a fost respinsă, marți seara, de Biroul Electoral de Circumscripție. „E un abuz complet”, a comentat Clotilde Armand, candidatul USB la Primăria sector 1. Potrivit rezultatelor BEC, Clotilde Armand a pierdut alegerile pentru Primăria sector 1 în faţa lui Dan Tudorache de la PSD, deşi, în seara exit-poll-urillor, a fost dată drept câştigătoare.

Uniunea Salvați Bucureștiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secții din sectorul 1, apreciind că în acestea ”s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă” între procentajul voturilor nule și cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand.

CITEŞTE ŞI Clotilde Armand îi răspunde Gabrielei Firea: „Este ca un banc la Radio Erevan”

 

Cookies