De ce a fost arestată familia „pistolarului” din Militari care a împuşcat o tânără în ochi

de:
27 nov. 2013
2 Afișari
De ce a fost arestată familia

Familia Chiriță „este cunoscută ca fiind una violentă, creând numeroase probleme, atât în imobilul respectiv, cât şi în societate; partea vătămată B.A.D. a susţinut că a mai fost agresat fizic, şi în trecut, de Tomiță Chiriță. Mai mult, în timpul cercetărilor, „inculpaţii au adoptat o atitudine nesinceră, formulând declaraţii care nu se coroborează cu restul probatoriului şi nu au contribuit la localizarea şi găsirea lui Mihai Chiriță (fratele şi respectiv fiul lor); activitatea infracţională a surorilor Chiriță nu a fost mai prejos decât cea a fratelui lor, ci, dimpotrivă, este cea care a generat acţiunile ulterioare, mult mai grave, ale acestuia”, se arată în motivarea judecătorilor, conform evz.ro.

Procurorii povestesc ce s-a întâmplat în seara de 23 noiembrie. „La data de 23 noiembrie 2013, în jurul orei 17.25, în timp ce se aflau în incinta magazinului alimentar aparţinând SC M.T. SRL, situat în Bucureşti, inculpatele Florentina și Cristina Chiriță nu şi-au aşteptat rândul pentru a fi servite, nerespectând clienţii aflaţi deja în faţa lor, motiv pentru care au avut o discuţie contradictorie, pe această temă, cu partea vătămata B.A.D.. Înainte de a ieşi din magazin, partea vătămată anterior nominalizată a fost scuipată de Florentina Chiriță, iar în urma acelui gest, s-a întors spre aceasta şi sora ei, care au devenit agresive. Inculpatele şi partea vătămată au început să se împingă reciproc, tulburând ordinea şi liniştea publică în magazin şi împiedicând buna desfăşurare a activităţii din incinta acestuia. În altercaţia produsă, a intervenit şi fiica părţii vătămate anterior menţionate, partea vătămata B.D.S., însă, pentru moment, părţile implicate au fost despărţite de un reprezentant al magazinului, martorul F.M.. După ce au părăsit magazinul şi aşteptau în faţa acestuia, într-un loc public destul de populat la ora respectivă, părţile vătămate B.D.S. şi B.A.D. au fost ameninţate cu un cuţit de inculpatul CHIRIŢĂ TOMIŢĂ (tatăl celor două inculpate anterior nominalizate). De asemenea, CHIRIŢĂ GUSTIN MIHAI (fratele aceloraşi inculpate) a executat asupra părţilor vătămate B.D.S. şi B.A.D. mai multe focuri de armă, lovind-o pe cea dintâi, cu un proiectil, la nivelul ochiului drept şi, pe cea de-a doua, cu două proiectile, la nivelul gâtului şi al abdomenului. Pentru aplanarea conflictului, a intervenit partea vătămată A.A., însă aceasta a fost surprinsă de un foc de armă executat de CHIRIŢĂ GUSTIN MIHAI, proiectilul lansat lovind-o în zona abdominală. După incident, CHIRIŢĂ GUSTIN MIHAI a plecat de la locul faptei cu un autoturism. 

Motivul pentru care agresorul din Militar s-a predat la aproape 24 de ore de la incident, deşi în acest răstimp trei dintre rudele sale au fost reţinute pentru 24 de ore, avocatul a declarat că, din cauza unui atac de panică, acesta a ezitat să se prezinte la secţia de poliţie. 

Citește și 

De la ce a pornit conflictul armat din Capitală în care o tânără a fost împuşcată în ochi

Tânără împușcată în ochi, în Capitală. Alți doi bărbați au fost răniți

Cookies